Nieuwsberichten SV Dwarres

Goud en brons voor SV Dwarres

Goud en brons voor SV Dwarres

Zaterdag 4 februari werd in de sporthal van Ferwerd de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters in de niveaus 11 en 12. SV Dwarres uit Oentsjerk kwam met een aantal meiden in actie.

In de vroeg ochtend mochten Lize Inia, Mirjam de Jonge en Reina Rijpma het spits afbijten. Lize Inia turnt in de categorie 6-7 jaar op niveau 12. Mooie oefeningen liet zij zien op de toestellen brug, balk, vloer en sprong. Hier en daar werden kleine schoonheidsfoutjes gemaakt. Toch eindigde Lize op het podium, met een puntentotaal van 48.15 nam zij het brons mee naar huis.

Mirjam de Jonge en Reina Rijpma, beide turnend in de categorie instap niveau 12, hebben een stabiele wedstrijd geturnd, met hier en daar een aantal foutjes. In een groot deelnemersveld eindigde Reina op een keurige 11e plek. Mirjam werd 23e.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Eline Boonstra, Dynke Ebbers, Nynke Houkje Bruinsma en Anke Hoekstra. Al deze meiden turnen in de categorie pupil I niveau 11. Anke Hoekstra turnde een keurige wedstrijd. Op alle toestellen liet zij foutloze oefeningen zien. Anke eindigde hierdoor op een verdiende eerste plaats. Eline Boonstra, Dynke Ebbers en Nynke Houkje Bruinsma eindigden in deze categorie respectievelijk op een 13e, 16e en 20e plaats.

Als laatst kwam Rixt Dupon namens SV Dwarres in actie. Rixt turnt in de categorie instap niveau 11. Een keurige vierkamp liet zij zien. Rixt eindigde in de middenmoot op een 10e plaats.

Eerste plaatsing wedstrijd turnen

Terwijl de jazzmeiden van SV Dwarres in de sporthal van Oentsjerk dansten voor de medailles turnden de selectiemeiden in Dokkum voor hun eerste plaatsingswedstrijd.

Rixt Bruinsma, Lydwien Wilbers, Elvera van der Kooi, Elisa Klijnstra en Bodil Veenstra deden mee namens SV Dwarres. Allen turnen zij, voor het eerst, in de categorie senior niveau 7. Op het toestel balk mochten de meiden het spits afbijten. Allen turnden een stabiele oefening, maar hier en daar zijn punten blijven liggen. Dit toestel moet beter worden getraind.

Voor het eerst turnden de meiden op een verende vloer. Dit was erg wennen, waardoor er een aantal inschatfouten zijn gemaakt. Maar alle meiden hebben keurige oefeningen laten zien. Het onderdeel sprong was voor de meiden van SV Dwarres deze dag het beste toestel. Keurige sprongen werden over de pegasus gemaakt.

Als laatste toestel was de brug aan de beurt. Met dit onderdeel hebben alle meiden nog veel moeite, waardoor hier en daar ook teveel fouten werden gemaakt. Als met al hebben ze een redelijke wedstrijd geturnd. Helaas zijn ze allen niet in de top 10 geëindigd.

Zaterdag 24 maart 2012 is de tweede plaatsingswedstrijd, ook in Dokkum. Tijdens deze wedstrijd worden ook de Fries Kampioenen bekend gemaakt.

Goud voor SV Dwarres

Goud voor SV Dwarres

Zaterdag 28 januari 2011 maart vond in sporthal het Kalverdijkje in Leeuwarden de Friese Kampioenschappen Jazzdance voor groepen plaats. SV Dwarres uit Oentsjerk deed met vier groepen mee, in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.

De jongste meisjes, 6-9 jaar D niveau, beten het spits af. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze mee deden aan deze kampioenschappen, voor hen dus extra spannend. De meisjes lieten een mooie oefening zien, maar het podium was voor hen nog een stapje te hoog. Ze eindigden op een zesde plaats.

De meisjes in de leeftijdscategorie 9-13 jaar deden voor het eerst mee op een hoger niveau. Een mooie oefening lieten zijn op muziek van de musical de Lion King. De concurrentie was voor hen nog te groot, waardoor deze groep niet in de prijzen is gevallen.
’s Middags was het de beurt aan de twee oudste groepen van SV Dwarres. De meiden tot en met 16 jaar C niveau lieten een keurige dans zien. Maar hier en daar werden een aantal foutjes gemaakt, wat ook door de jury werd gezien. De meiden eindigden op een derde plaats.
Als laatste was het de beurt aan de groep meiden van 16 jaar en ouder. Doordat een aantal meiden ouder zijn dan 20 jaar dansen zij in de categorie 20 + C-niveau. Het publiek en de jury werden beloond met een prachtige dans! Deze meiden werden Fries Kampioen met een puntentotaal van 15.30. Dit was de hoogste score in het middagprogramma.

SV Dwarres kan terugkijken op een mooie wedstrijddag.

SV Dwarres in actie tijdens turnwedstrijd

SV Dwarres in actie tijdens turnwedstrijd

Zaterdag 21 januari werd in de sporthal van Kollumerzwaag de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters in de niveaus 9 en 10. Danique van der Heide, Elina Bokma en Yttsje Anne Mosselaar deden mee namens SV Dwarres uit Oentsjerk.

Danique van der Heide mocht in de ochtend het spits afbijten. Zij turnt in de categorie pupillen 2, niveau 10. Brug en balk waren voor haar de moeilijkste onderdelen. Hier heeft ze veel punten laten liggen. Op vloer en sprong turnde ze een stabiele wedstrijd. Danique van der Heide eindigde deze dag buiten de top 10.

In de middag was het de beurt aan Elina Bokma en Yttje Anne Mosselaar. Beide meiden turnen in de categorie pupillen 2, niveau 9. Elina Bokma turnde een keurige wedstrijd. Op alle toestellen was zij zeer stabiel. Door enkele schoonheidsfoutjes eindigde ze net niet op het podium. Elina Bokma werd vierde.

Ook Yttje Anne Mosselaar turnde op alle vier de toestellen een keurige wedstrijd. Helaas viel zij van de balk, wat haar enkele punten heeft gekost. Maar door de mooie oefeningen op de overige toestellen eindigde ze op een keurige zevende plaats.

Zaterdag 21 april 2012 vindt in de sporthal van Damwoude de tweede plaatsingswedstrijd plaats. De drie meiden van SV Dwarres mogen dan opnieuw hun prestaties laten zien aan publiek en jury.

SV Dwarres levert topprestatie

Zaterdag 14 januari 2012 vonden de Friese Kampioenschappen Jazzdance Individueel plaats. Deze wedstrijden werden gehouden in sporthal De Hege Walden te Oentsjerk. Voor de 24 deelneemsters van SV Dwarres uit Oentsjerk was dit een thuiswedstrijd. Met in totaal 11 medailles heeft de vereniging een topprestatie geleverd.

Kim Westra, Anne-Riemke van der Meer en Dominique Talsma kwamen uit in de categorie 9-10 jaar B niveau. Voor hen was het de eerste keer dat ze meededen aan deze Kampioenschappen. Allen hebben ze een keurige oefening laten zien. Het podium was voor hen dit jaar nog een stapje te ver. Rixt Cuperus deed mee in de categorie 11-12 jaar op A niveau. Vorig jaar werd zij tweede, maar door een prachtige oefening werd zij dit jaar met een puntentotaal van 17.35 Fries Kampioen. Lysanne Dienum, Maureen Meersma, Amber Tonnis en Brecht Bronsema mochten een oefening laten zien in de categorie 11-12 jaar B niveau. In een groot deelnemersveld was Lysanne Deinum de concurrentie de baas en werd Fries Kampioen. Voor Maureen Meersma, Amber Tonnis en Brecht Bronsema was de concurrentie te sterk. Zij eindigden helaas niet in de top 10.

In de categorie 13-14 jaar B niveau deden vier meiden mee van SV Dwarres; Sonja Veenstra, Esther Bosma, Silke de Vries en Wianka Wienia . Keurige oefeningen werden op de vloer vertoond. Dit leverde voor Dwarres twee podium plaatsen op; Silke de Vries werd tweede, Wianka Wienia derde. Esther Bosma eindigde op een zesde plaats. Sonja Veenstra eindigde helaas niet in de top 10. Aan Berber Korte was het de taak haar titel te verdedigen. Zij danst in de categorie 13-14 jaar A niveau. Ook dit jaar liet zij een prachtige dans zien. Deze dans werd dan ook terecht beloond met een eerste plaats. Berber eindigde een dik punt boven alle andere meiden. Aranka Klasema danste voor het eerst in deze categorie, doordat zij vorig jaar Fries Kampioen werd in de B categorie. Het podium was voor haar nog een stapje te hoog. Ze eindigde op een keurige zesde plaats.

In de categorie 15 jaar en ouder B niveau kwamen voor SV Dwarres drie meiden in actie; Dineke Hylkema, Anke van der Meer en Jildou Wielinga. Anke van der Meer werd eerste en mag zich het hele jaar Fries Kampioen noemen. Ook de tweede plaats werd bezet door SV Dwarres; Jildou Wielinga nam de zilveren medaille mee naar huis. Dineke Hylkema eindigde net naast het podium. Tanja Veenstra, Christiene Sikkema, Petra Hoogland , Vera Weidema, Larissa Klasema en Denise Kramer dansen in de categorie 16 jaar en ouder op A niveau. Het hele podium was in deze categorie voor SV Dwarres.

Petra Hoogland werd derde, Tanja Veenstra tweede en Christiene Sikkema mocht de hoogste tree van het podium beklimmen. Vera Weidema werd vierde, Denise Kramer vijfde en Larissa Klasema werd zesde. Al met al een zeer succesvolle wedstrijddag voor SV Dwarres!

Vierde plaats voor Lonneke Dupon

Vierde plaats voor Lonneke Dupon

Zaterdag 7 januari 2012 werd in de sporthal van Kollumerzwaag de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters op niveau 8. Rixt Cuperus, Lonneke Dupon, Mirthe de Vries en Nicole van der Heide deden mee namens SV Dwarres uit Oentsjerk.

Rixt Cuperus turnt in de categorie jeugd 1, niveau 8. Zij turnde een stabiele wedstrijd, maar op de brug en sprong liet ze teveel punten liggen. Hierdoor eindigde ze net buiten de top 10.

Ook kwamen in de ochtend Lonneke Dupon en Mirthe de Vries in actie. Beide meiden turnen in de categorie jeugd II, niveau 8. Op de toestellen brug, vloer en sprong turnde Mirthe de Vries een stabiele wedstrijd. Maar op balk werden teveel foutjes gemaakt waardoor ze buiten de top 15 eindigde. Lonneke Dupon had ook moeite op balk. Op brug, vloer en sprong turnde ze keurige oefeningen. Lonneke eindigde daardoor op een mooie vierde plaats.

In de middag was het de beurt aan Nicole van der Heide. Zij turnt in de categorie junior I, niveau 8. Nicole turnde een keurige wedstrijd. Doordat zij op de balk een element vergat te turnen, eindigde ze hierdoor op een zesde plaats.

Zaterdag 14 april 2012 vindt in Surhuisterveen de tweede plaatsingswedstrijd plaats. Ook worden op deze dag de Friese Kampioenen bekend.

SV Dwarres door naar NK Jazzdans

SV Dwarres door naar NK Jazzdans

SV Dwarres uit Oentsjerk heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans. Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats op zaterdag 16 juni in Ahoy te Rotterdam.

De groep meiden die dansen in de categorie 20+ C niveau, werden eerste tijdens de voorronde in Nijverdal (31 maart 2012 j.l.). De dans werd door de jury beloond met een puntentotaal van 14,87. In totaal waren er vijf voorrondes waar verenigingen zich konden plaatsen voor het NK. SV Dwarres heeft zich als tweede hiervoor geplaatst.

SV Dwarres derde tijdens springwedstrijd

SV Dwarres derde tijdens springwedstrijd

Zaterdag 3 november 2012 deed SV Dwarres mee aan de voorrondes voor het Friese Kampioenschap groepsspringen op niveau D en E. Deze voorronde vond plaats in sporthal de Fgelkamp te Harkema. SV Dwarres kwam met twee teams in actie.
In de vroege ochtend mocht het jongste team van de selectie, bestaande uit Teatske Prins, Charlotte Namersma, Lise Inia, Merel Wieringa, Mirjam de Jong en Lieve Kaastra, het spits afbijten. Voor sommigen was dit de eerste keer dat ze aan deze wedstrijden meededen, voor hen dus extra spannend. Het team deed mee op de onderdelen minitramp-valmat, langemat en plank-kast. Het onderdeel minitramp-valmat was voor deze meiden het beste toestel. Keurige sprongen lieten zij zien. Dit werd dan ook beloond met een mooie derde plaats. Bij de overige onderdelen werden teveel kleine foutjes gemaakt, waardoor het podium een stapje te hoog was.

s Middags was het de beurt aan de meiden die uitkomen in de categorie jeugd D. Dit team bestond uit Nynke Bruinsma, Danique van der Heide, Eline Boonstra, Dynke Ebbens, Reina Rijpma en Rixt Dupon. Het team kwam uit op vier onderdelen trampoline-kast, langemat, minitramp-valmat en plank-kast. Ook door deze meiden werden teveel kleine schoonheidsfoutjes gemaakt. Het beste toestel voor dit team was plank-kast. Zij eindigden hier als 7e. Helaas net niet genoeg voor een plaats op de Friese Kampioenschappen (de eerste 6 gaan door).

Alle meiden van SV Dwarres die mee hebben gedaan, kunnen terug kijken op een mooie wedstrijddag.

Bestelling t-shirtjes

Sinds november 2011 ben ik bezig met de bestelling van t-shirtjes met naam en logo van SV Dwarres. Tot op heden zijn er problemen met het bedrijf. Ten eerste hebben zij in april verkeerde t-shirtjes geleverd. Deze t-shirtjes bevatten geen elasthan, en zijn dus van mindere kwaliteit. Ik had hier echter wel om gevraagd. Daarom zijn de t-shirtjes retour gegaan en heb ik een ander shirt uitgezocht die wel aan de specificaties voldoen. Echter, nu blijkt dat deze shirtjes niet in kindermaten verkrijgbaar zijn. Daarom ga ik nu kijken wat we heb beste kunnen doen.

Ik begrijp dat jullie op zitten te wachten, het project loopt al erg lang. Graag wil ik dat het goed word afgeleverd, dus helaas moeten jullie nog even wachten op het t-shirtje. Mijn excuses.

Met vriendelijke groet,

Petra Smids
Voorzitter SV Dwarres
Trainster Jazzdance Individueel

Foto's Dansdemo Gorredijk

In het fotoalbum staan inmiddels een aantal foto’s van de dansdemo van 12 mei te Gorredijk.

Heeft u meer foto’s? Stuur deze dan naar svdwarres@gmail.com. De foto’s worden dan zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

Dansdemo | 6 juli 2012

Vrijdag 6 juli organiseert SV Dwarres van 18.30 uur tot 20.00 uur een dansdemo in sporthal De Hege Walden te Oentsjerk.

Tijdens deze dansdemo dansen de jazzgroepen nog een keer hun wedstrijddans en een demodans. Ook zijn er indivduele dansers die alleen een dans laten zien.

Programma Dansdemo SV Dwarres

Ledenvergadering SV Dwarres

Woensdag 4 juli organiseert SV Dwarres haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze vergadering vindt plaats in de Mounestien te Mûnein. Alle leden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom.

Uitnodiging Algemende Ledenvergadering SV Dwarres

SV Dwarres Nederlands Kampioen

SV Dwarres Nederlands Kampioen

Zaterdag 16 juni vond in Ahoy te Rotterdam het Nederlands Kampioenschap Jazzdans plaats. De groep meiden van 20 jaar en ouder van SV Dwarres uit Oentsjerk hadden zich hiervoor als tweede geplaatst door middel van de vijf voorrondes.

Al vroeg in de ochtend reisde de groep en toeschouwers, met een bus van Dalstra reizen uit Surhuisterveen, af naar Rotterdam. Na de opening mocht de groep, bestaande uit 17 enthousiaste meiden, als 28e de vloer betreden. De meiden dansten op muziek van de film Lord of the Rings, Requiem for a dream. Een prachtige dans lieten zij zien met hier en daar een aantal schoonheidsfoutjes. De jury beoordeelde de dans met een puntentotaal van 15.50 (uitvoering: 7.45, inhoud: 8.05). Hiermee sleepte de groep de eerste prijs in de wacht. De meiden van SV Dwarres mogen zich daarmee het komend jaar Nederlands Kampioen Jazzdans noemen in de categorie 20+ C-niveau. Een topprestatie van de meiden van SV Dwarres. Iets waar ze trots op mogen zijn.

Lees hier het verslag van de dag, geschreven door Christiene Sikkema

Bekijk de foto’s

Programma springwedstrijden 1 december

Zaterdag 1 december a.s. doet SV Dwarres mee aan de springwedstrijden in Sneek.

Klik hier voor het wedstrijdprogramma

Groepsspringen 01/12/2012

Groepsspringen 01/12/2012

Zaterdag 1 december deed een team van SV Dwarres mee aan het Friese Kampioenschap Groepsspringen (niveau A,B, C). Deze wedstrijd vond plaats in sporthal Schuttersveld te Sneek.

Het team bestaande uit Rixt Bruinsma, Lonneke Dupon, Marike Wijbenga, Bodil Veenstra, Elisa Klijnstra, Elvera van der Kooi en Lydwien Wilbers, kwam uit op drie toestellen.

De meiden begonnen bij het onderdeel trampoline-valmat. Er werden mooie oefeningen gedraaid. Maar door enkele kleine foutjes eindigden ze net naast het podium. Het team werd vierde met een puntentotaal van 16.600. Bij het onderdeel pegasus-valmat was ook de concurrentie nog te groot voor deze meiden. Zij werden op dit onderdeel vijfde. Als laatst kwam het team uit op het onderdeel tumbling. Ook hier was de stap naar het podium nog iets te hoog. Met een puntentotaal van 13.600 werd het team zesde.

Het team mag terugkijken op een mooie wedstrijddag.

Kom badmintonnen bij SV Dwarres

Lijkt het jou leuk om te gaan badmintonnen? Kom tot en met de herfstvakantie GRATIS meetrainen.

Elke dinsdagavond wordt getraind in Sporthal De Hege Wlden te Oentsjerk. Van 18.30 -19.15 uur de jongere jeugd, van 19.15 uur tot 20.00 uur speelt de oudere jeugd. De recreanten en de dorpen/competitiespelers zijn actief van 20.00 -22.00 uur.

Wil je een keer mee komen doen? Dat kan! Je hebt nodig: een racket, shirt, broek en sportschoenen zonder zwarte zolen. Je hebt de mogelijkheid een racket van de club te gebruiken. Als je besluit lid te worden kun je zelf een racket kopen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wiebe Spinder, tel. 058 256 29 91

Zeven prijzen voor SV Dwarres

Zeven prijzen voor SV Dwarres

Zaterdag 19 januari vonden de Friese Kampioenschappen Jazzdance Individueel plaats. Deze wedstrijden werden gehouden in sporthal De Heechfinne te Ferwerd. Sportvereniging Dwarres uit Oentsjerk kwam deze dag in actie met 23 deelneemsters in diverse categorien.

Renate Schaafsma, de jongste deelneemster van SV Dwarres, kwam uit in de categorie 8 jaar B niveau. Renate deed voor het eerst mee aan dit kampioenschap. Een keurige dans liet zij zien. Renate eindigde als negende.

Dominique Talsma, Froukje van der Woude en Larissa Visser dansten in de categorie 9-10 jaar B niveau. Ook voor Froukje en Larissa was het de eerset keer dat ze voor publiek en jury een dans mochten laten zien. De meiden dansten een mooie oefening, maar het podium was voor deze meiden nog een stapje te hoog. Froukje werd zesde, Larissa twaalfde en Dominique zeventiende.

Rixt Cuperus deed mee in de categorie 11-12 jaar A niveau. Vorig jaar werd zij in deze categorie Fries Kampioene. Ook dit keer liet zij een prachtige oefening zien en daarmee prolongeerde ze haar titel. Rixt werd Fries Kampioen met een puntentotaal van 17.45

Anne Riemke van der Meer, Marrit Stielstra, Brecht Bronsema, Kim Westra en Maureen Meersma mochten een oefening laten zien in de categorie 11-12 jaar B niveau. Kim greep in een groot deelnemersveld (32 deelnemers) net naast de prijzen. Voor Anne Riemke, Marrit, Brecht en Maureen was de concurrentie te sterk. Ze eindigde helaas niet in de top 10.

In de categorie 13-14 jaar B niveau mocht Wianka Wienia haar dans laten zien aan publiek en jury. Haar dans werd door de jury beoordeeld met een puntentotaal van 7.87. Dit leverde haar een tweede plaats op. Aranka Klasema en Lysanne Deinum kwamen in deze leeftijdscategorie uit op A niveau. Lysanne danste voor het eerst in deze categorie, doordat zij vorig jaar Fries Kampioen werd in de B categorie. Het podium was voor haar nog een stapje te hoog. Ze eindigde op een keurige vijfde plaats. Aranka mocht wel het podium betreden. Haar dans werd beloond met een puntentotaal van 16.50. Dit leverde haar een bronzen medaille op.

In de categorie 15 jaar en ouder B niveau kwamen voor SV Dwarres drie meiden in actie; Dineke Hylkema, Sonja Veenstra en Esther Bosma. Alle meiden dansten mooie oefeningen. Dit werd dan ook beloond; Dineke werd tweede en Esther vierde. Sonja viel net buiten de prijzen, ze werd zesde.

Tanja Veenstra, Petra Hoogland , Vera Weidema, Larissa Klasema , Anke van der Meer, Denise Kramer, Berber Korte en Jildou Wielinga dansen in de categorie 15 jaar en ouder op A niveau. Ook in deze categorie is SV Dwarres de concurrentie aardig de baas. Berber werd tweede en Anke mocht de derde prijs mee naar huis nemen. Vera, Tanja, Petra, Jildou , Larissa en Denise eindigden respectievelijk op een vijfde, zesde, tiende, elfde, twaalfde en viertiende plaats.

Al met al een zeer succesvolle wedstrijddag voor SV
Dwarres!

Grote Clubactie succesvol

Grote Clubactie succesvol

Ook dit jaar hebben alle leden van SV Dwarres weer een mooi geldbedrag opgehaald tijdens de Grote Clubactie; 2.046,54.

De leden kregen voor het verkopen van de loten zelf 0,50 per lot. In totaal is 415,- naar de leden gegaan.

Nogmaals willen wij alle leden heel erg bedankt voor de medewerking. Deze actie is altijd een enorme inkomensbron voor SV Dwarres.

SV Dwarres in actie tijdens FK Jazz

Zaterdag 2 februari 2013 heeft SV Dwarres uit Oentsjerk met vier groepen meegedaan aan de Friese Kampioenschappen Jazzdance voor groepen in Franeker.

In de vroege ochtend waren de allerkleinste danseressen van SV Dwarres aan de beurt. De meiden dansten in de categorie 6 t/m 9 jaar op D niveau. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze mee deden aan een Fries Kampioenschap. Een hele mooie dans lieten zij zien, maar de concurrentie was voor deze groep meiden nog te sterk.

In de middag was het de beurt aan de overige drie groepen. De groep meiden die dansen in de categorie 9 t/m 13 jaar C niveau dansten voor het eerst in deze leeftijdscategorie. Met hun dans zijn ze derde geworden.

De groep in de categorie 9 t/m 16 jaar C niveau zijn met hun dans door de jury beoordeeld met een puntentotaal van 14.30. Dit was net niet genoeg om met de titel naar Oentsjerk te gaan. Ze eindigden op een keurige tweede plaats.

Tot slot mocht de groep meiden van 20 jaar en ouder hun dans laten zien. Deze groep danst voor het eerst op B niveau, omdat zij vorig jaar Nederlands Kampioen werden op C niveau. De meiden hadden geen tegenstand van andere groepen, zij waren de enige in hun categorie, maar door het aantal punten mocht de groep wel de hoogste tree van het podium betreden.

One Billion Rising

One Billion Rising

Zondagochtend om 07.45 uur heeft SV Dwarres uit Oentsjerk met een groep van 21 meiden een dans uitgevoerd bij het Eeltje Meer. Deze dans is gefilmd en wordt bij zonsopgang op 14 februari op You Tube vertoond. Over de hele wereld maakt men een film bij zonsopgang. Het begint in Nieuw Zeeland. Met deze dans protesteert de hele wereld, one billion risings, tegen vrouwen- en kindermishandeling.

Een lovenswaardig initiatief van deze dames van SV Dwarres! Nu maar hopen dat deze wereldwijd gesteunde actie resultaat mag hebben!

Bekijk de filmpjes
Groep 9 t/m 13 jaar
http://www.youtube.com/watch?v=BmYDyuWhPBE

Groep 20+:
http://www.youtube.com/watch?v=BmYDyuWhPBE

Clinics Badminton

Sinds begin maart heeft SV Dwarres een nieuwe badmintontrainer; Albert de Boer. Albert geeft op dinsdagavond in de sporthal van Oentsjerk de badmintontrainingen.

De jeugdleden zijn in twee groepen uitgesplitst, respectievelijk basisschool en voortgezet onderwijs. In totaal tellen deze twee groepen 12 leden.

Badmintonclinics
Ter promotie van het badminton, in de omliggende dorpen, organiseert Albert badmintonclinics voor basisscholen om leerlingen kennis te laten maken met deze tak van sport.

Inmiddels zijn diverse basisscholen aangeschreven. Een aantal van hen heeft al enthousiast gereageerd.

Wilt u ook uw leerlingen kennis laten maken met deze tak van sport? Neem vrijblijvend contact op met Albert de Boer en bespreek de mogelijkheden. (de contactgegevens van Albert zijn op te vragen via Petra Smids, voorzitter SV Dwarres)

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Veel leden van SV Dwarres hebben dit jaar weer hun best gedaan tijdens de Grote Clubactie, wat resulteerde in een mooi geldbedrag voor onze sportvereniging. Het bestuur bedankt alle leden voor hun geweldige inzet. Deze actie is altijd een enorme inkomstensbron voor SV Dwarres.

Sportieve prestaties!

Klik op de link voor het wedstrijdverslag badminton van zaterdag 22 november 2013 en het wedstrijdverslag groepsspringen turnen van zaterdag 7 december 2013

Twee wedstrijdverslagen

Foto's Uitvoering juni 2013

Op 22 juni vond de uitvoering van SV Dwarres plaats in de sporthal van Oentsjerk. Het heeft even geduurd, maar nu vindt u onder het tabblad Fotoalbum een impressie. We kijken terug op een geslaagde dag!

Uitvoering SV Dwarres | 22 juni

21 June 2013
Sportvereniging Dwarres organiseert een uitvoering.

Datum: Zaterdag 22 juni 2013
Tijd: 17.00 uur 18.00 uur (middagprogramma) 19.00 uur 21.30 uur (avondprogramma)
Locatie:Sporthal de Hege Wlden Van Hearsmasingel 38 9062 GC OENTSJERK

De uitvoering staat in het teken van het thema Televisie en Film. Diverse turn- en dansgroepen van de vereniging geven optredens in programmas als So You Think You Can Dance, Hollands Got Talent, Everybody dance now of in film zoals Tarzan, The Lion King en Sneeuwwitje. Iedereen is van harte welkom. De entree bedraagt 3,-, inclusief 1 lootje.

Gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen gezocht

Van Antsje Schoenmakers, vrijwilliger bij uitwisselingsorganisatie AFS, kreeg SV Dwarres het verzoek gastgezinnen te zoeken voor sportieve buitenlandse jongeren die een jaar naar Nederland komen. Het gaat voornamelijk om jongeren die badminton als sport beoefenen. Heeft u interesse? Klik dan voor meer informatie op de volgende link: Gastgezinnen gezocht

Springuur

SV Dwarres organiseert weer een springuur op de vrijdagavond.

Voor meer informatie klik je op de link Springuur

Wedstrijddata

De volgende wedstrijddata zijn bekend:

18 januari: Friese jazzkampioenschappen individueel in Harlingen

15 februari: Friese jazzkampioenschappen voor groepen in Drachten

29 maart: Voorronde voor Nederlands jazzdanskampioenschap in Putten

Allemaal veel succes gewenst!

Jazz succes!!

Jazz succes!!

SV Dwarres valt in de prijzen

Zaterdag 18 januari vonden de Friese Kampioenschappen Jazzdance Individueel plaats. Deze wedstrijden werden, voor het eerst, gehouden in Theater Trebol te Harlingen. Sportvereniging Dwarres uit Oentsjerk kwam deze dag in actie met 21 deelneemsters in diverse categorien.

Renate Schaafsma, Nelleke Boersma en Jolien Jellema dansten mee in de categorie 9-10 jaar B-niveau. Voor Nelleke en Jolien was het de eerst keer dat ze meededen aan dit kampioenschap. Een mooie dans lieten zij zien, maar daarmee eindigden ze niet in de top tien. Voor Renate was het de eerste keer dat ze in deze categorie meedanste. Maar voor haar was ook de concurrentie te groot, Renate eindigde keurig in de middenmoot.
In de categorie 11-12 jaar was SV Dwarres goed vertegenwoordigd. Froukje van der Woude, Mira Nammersma, Larissa Visser, Kim Westra, Marrit Stielstra, Brecht Bronsema en Anne Riemke van der Meer dansten mee in deze categorie. Alle meiden lieten prachtige oefeningen zien op de dansvloer. In een groot deelnemersveld waren er twee prijzen voor SV Dwarres: Larissa werd vijfde en Kim nam de derde prijs mee naar huis.
Maureen Meersma deed mee in de categorie 13-14 jaar B-niveau. Een keurige dans liet ze zien, maar de concurrentie was voor Maureen te sterk. Ze eindigde helaas buiten de top 10. Rixt Cuperus en Lysanne Deinum kwamen uit in de categorie 13-14 jaar A-niveau. Vorig jaar werd Rixt Fries Kampioen in de categorie 11-12 jaar A-niveau. Ook in deze categorie liet zij zien dat ze de concurrentie de baas is. Rixt prolongeerde haar titel. Ze werd Fries Kampioen met een puntentotaal van 17.55. Lysanne eindigde, met haar mooie dansoefening op een nummer van Adele , net naast het podium. Ze werd vijfde.
In de categorie 15 jaar en ouder B-niveau kwamen voor SV Dwarres vier meiden in actie; Sonja Veenstra, Esther Bosma, Silke de Vries en Wianka Wienia. Alle meiden dansten mooie oefeningen. Dit werd dan ook beloond met een podiumplaats voor Winka. Ze werd vierde. Esther en Sonja eindigden respectievelijk op een vijfde en zesde plaats. Helaas was Silke even de draad kwijt op het podium, dit kostte haar een plek in de top 10.
Vera Weidema, Berber Korte, Dineke Hylkema en Jildou Wielinga dansten in de categorie 15 jaar en ouder op A-niveau. Berber liet met een sterk optreden zien dat ze het dansen zeer goed beheerst. Ze mocht de hoogste tree van het podium beklimmen. Berber mag zich komend jaar Fries Kampioen noemen. Maar in deze categorie werd door SV Dwarres nog een prijs behaald. Jildou nam een bronzen medaille mee naar huis, ze werd vierde. Vera eindigde op een keurige vijfde plaats en Dineke eindigde net buiten de top 10.
Al met al kan SV Dwarres terugkijken op een succesvolle wedstrijddag!

Wedstrijdschema Badminton

Klik op de link voor het wedstrijdschema van Badminton Wedstrijdschema Badminton

FK Jazzdance

Zaterdag 15 februari 2014 was het weer zover, de Friese kampioenschappen jazzdance voor groepen in Drachten. Na maanden van trainen hadden 3 groepen van SV Dwarres de kans om hun dans te laten zien.
Een groep van 12 meisjes in de categorie van 9-13 jaar D niveau was ‘s ochtends aan de beurt. De meisjes hebben een leuke dans laten zien en hadden er duidelijk plezier in. De uitslagen lagen dicht bij elkaar in deze categorie, maar helaas zat er deze keer geen prijs in voor deze groep van SV Dwarres.
‘s Middags kwam onder andere de groep van 9-16 C niveau aan bod. De concurrentie was erg groot in deze categorie en ook deze uitslagen zaten dicht bij elkaar. Met een dans op muziek van Hans Zimmer, Pirates of the Carribean haalde deze groep een puntentotaal van 13,53. Dit was goed voor een prachtig gedeelde tweede plaats.
De andere groep van SV Dwarres die ‘s middags danste was de groep van 20+ B niveau.
Dit jaar waagden zij zich voor de tweede keer aan een dans op B niveau. Samen met hun nieuwe trainster Stephanie Beekvelt is er hard gewerkt aan deze dans, op een pittig instrumentaal stuk van de artiest Le trio Joubran met het nummer Nawwar. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Na een spetterende opkomst (aldus de spreekster), liet de groep zien wat zij in huis heeft. Met een puntentotaal van 18,32( dansant meegeteld) en een tweede plaats op zak, is SV Dwarres klaar voor een nieuwe uitdaging: de voorrondes voor het Nederlands kampioenschap op 29 maart as.

Drop- en pepermuntactie

Binnenkort houdt SV Dwarres weer haar jaarlijkse drop-en pepermuntactie.
Vanaf maandag 7 april gaan onze leden de deuren langs om pepermunt en drop te verkopen.
Deze actie wordt van harte aanbevolen omdat de opbrengst geheel ten goede komt aan onze vereniging.

Jazzgroepen succesvol bij voorronde

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De oudste 2 jazzdansgroepen van S.V. Dwarres togen naar Putten voor een voorronde voor de Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans die op 212 juni gehouden zullen worden in Ahoy in Rotterdam.
De groep t/m 16 jaar was s morgens aan de beurt. Zij moeten strijden tegen 41 andere groepen uit heel Nederland. Een hele klus dus. Thuis trainend in een kleine zaal en nu in een ruimte bijna 2 keer zo groot en natuurlijk een beetje zenuwachtig. Er werd goed gedanst en iedereen kwam redelijk tevreden van het veld en dan wachten. Tot grote vreugde van de groepen en de meegereisde supporters kwamen ze bij deze voorronde op het hoogste schavot. De eerste prijs met een puntentotaal van 14.50 pnt. Super gedaan. Na het bekijken van de andere voorrondes EN met nog een voorronde te gaan, waar nog 7 verenigingen in actie komen staan ze op de 5e plaats algemeen. Weblijven dus hoop houden op een plaatsje in de finale
s Middags moest de groep 20+ aan de bak. Ook zij lieten een hele mooie dans zien, die vol overgave werd gedanst. Doordat niet alle onderdelen goed werden gezien door de jury was het cijfer ietwat tegenvallend. Zij eindigden op een 5e plaats, met maar 0.45 verschil met nr. 2. Al met al weer een superdansdag

Onderlinge turnwedstrijd Veenwouden

Onderlinge turnwedstrijd Veenwouden

Zaterdag 12 april hebben drie leden van de selectieturngroep van onze vereniging meegedaan aan de onderlinge wedstrijd in Veenwouden. Rixt Bruinsma (senior, niveau F) begon met balk en heeft hier 8.75 punten behaald. Bij het onderdeel sprong behaalde Rixt 11.63 punten en op de brug 10.45 punten. Dit puntenaantal was goed voor een tweede plaats.

Elisa Kleinstra (senior, niveau G) begon met sprong. Hier heeft zij 11.40 punten behaald. Voor het onderdeel brug kreeg Elisa 7.90 punten en voor de oefening op de balk 10.70 punten. De oefening op de vloer leverde ten slotte 11.10 punten op. Dit puntentotaal bleek goed voor een derde plek.

Mirthe de Vries (Jeugd 2, niveau G) begon met de vloeroefening, deed daarna sprong, brug en balk. Haar puntentotaal was net niet hoog genoeg om een podiumplaats te veroveren.

Op de foto zitten v.l.n.r trainer Hendrik de Boer, Mirthe de Vries, Elisa Kleinstra en Rixt Bruinsma.

Finaleplaats Jazzdance

De groep Jazzdans t/m 16 jaar heeft een landelijke finaleplaats weten te bereiken. Deze finale is op 21 juni 2014 in Ahoy Rotterdam.
Heel veel succes gewenst in Rotterdam!

Jaarvergadering 2014 op 28 mei

Op woensdag 28 mei houdt onze vereniging haar jaarvergadering in de Mounestien in Mnein. De aanvang van deze avond is om 20.00 uur.

En van de agendapunten is een voorstel de contributie met n euro te verhogen vanaf september 2014. De redenen hiervoor zijn de hogere personeelslasten, de hogere zaalhuur en een verhoging van de KNGU-contributie die SV Dwarres moet afdragen.

Binnenkort ontvangt ieder lid tijdens een van de lessen een uitnodiging met agenda. U kunt de agenda ook bekijken via de link hieronder.

Het bestuur hoopt dat veel leden aanwezig zullen zijn op deze jaarvergadering.

Agenda jaarvergadering

Friese kampioenschappen turnen

Friese kampioenschappen turnen

Friese kampioenschap turnen dames 10 mei 2014 te Sneek

Onze Rixt Bruinsma had zich weten te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen turnen en afgelopen zaterdag 10 mei mocht ze laten zien wat ze in haar mars had. Hoewel de wedstrijd voor ons flink uitliep, liet Rixt zich niet al te zenuwachtig maken. Toen ze mocht beginnen op de vloer verliep haar oefening, op een te hoge inzet van de flikflak na, vrijwel vlekkeloos. Met een D-score van 3,40 en een uitgangswaarde van 11,20 scoorde ze hier als hoogste van de deelneemsters. Op sprong springt Rixt een half-in-half-uit over het pegasus. Bij de eerste poging zette ze bij de landing nog een stap, wat haar aftrek opleverde, maar met een geweldige tweede sprong haalde ze alsnog een gemiddelde score van 11,85 op de sprong! Met een D-score van 3,00 en een uitgangswaarde van 11,85 scoorde Rixt ook op dit onderdeel als hoogste.

Vervolgens gingen we naar de brug. Ook hier turnde Rixt een mooie oefening. Met de kip kwam ze heel netjes tot steun en bij het ophurken bleef ze goed op de legger zitten. Jammer genoeg raakte ze in de zwaai naar de salto toe met haar tenen de hoogste legger, waardoor ze bij haar landing een stap moest zetten om te corrigeren. Toch heeft ze met een D-score van 3,40 en een uitgangswaarde van 11,55 alsnog een goede tweede plaats op dit onderdeel bemachtigd. Als laatste mocht Rixt naar haar minst favoriete onderdeel, namelijk de balk. Ze hurkte netjes op, maar na een foute draai raakte ze haar evenwicht kwijt en viel van de balk. Ook haar afzet voor de salto achterover van de balk af ging niet goed, hoewel ze gelukkig wel goed kon landen. Met een D-score van 3,20 en een wat lagere uitgangswaarde van 9,95 scoorde Rixt op dit onderdeel als vierde.

Met een totaalscore van 44,55 heeft Rixt Bruinsma echter het hoogste van haar categorie geturnd en is Fries Kampioen! Goed geturnd Rixt, we zijn trots op jou.

Met een vriendelijke gymgroet,
Hendrik de Boer.
Trainer S.V. Dwarres.

Onderlinge wedstrijd turnen en demo Jazz

Onderlinge wedstrijd turnen S.V. Dwarres en demo jazzdans
Vrijdag 20 juni 2014 in de sporthal De Hege Wlden
Programma:

16.15 uur Jongste selectie niveau 11,12 en 13 Jongste selectie D2

17.30 uur Demo van de jongste jazzdansgroepen en de wedstrijddans van de groep t/m 16 jaar

17.50 uur Prijsuitreiking turngroepen jongste selectie

18.00 uur Oudste selectie niveau 1G, 2G,G en F

19.30 uur Demo oudste jazzgroepen

19.50 uur Prijsuitreiking turngroepen oudste selectie

Verslag onderlinge wedstrijd

Verslag onderlinge wedstrijd

Vrijdag 20 juni heeft Dwarres een onderlinge wedstrijd georganiseerd in de sporthal van Oenkerk. s Middags begonnen de leden van de jongste selectie, niveau 11, 12 en 13. De onderdelen sprong, balk, brug en vloer stonden op het programma. Twee juryleden hebben gekeken hoe de meisjes en de drie jongens vol enthousiasme hun best deden. Na alle onderdelen vond een demonstratie plaats van de jongste jazzgroepen en de jazzgroep die zaterdag 21 juni naar Ahoy gaat. Tijdens deze demonstratie werden de punten van de sporters opgeteld. De uitslag is als volgt:

Niveau 12 en 11: derde prijs: Nica Visser; tweede prijs Anne Rijpma;
eerste prijs: Lyann van der Heide.

Niveau 13: derde prijs: Marc Breur, tweede prijs: Martijn Visbeek;
eerste prijs: Arne Koole.

Niveau D2: derde prijs: Merel Wieringa; tweede prijs: Lieve Kaastra;
eerste prijs Reina Rijpma.

Vervolgens lieten de leden van de oudste selectie zien waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Na hun oefeningen werd weer een geweldige demonstratie van de jazzgroepen gegeven. Vijf dansen werden getoond met onder andere een improvisatiedans die de groep 20+ zelf gemaakt heeft. Ook indrukwekkend was het slot waar twee jazzgroepen een spetterende salsadans lieten zien.

Daarna volgde de prijsuitreiking van de turnsters:

Niveau G: derde prijs: Myrthe Klijnstra; tweede prijs: Lonneke Dupon;
eerste prijs: Mirthe de Vries.

Niveau F: derde prijs: Bodil Veenstra; tweede prijs: Nicole van der Heide;
eerste prijs: Rixt Bruinsma.

Op de website vindt u ook een fotoreportage.

Het bestuur en de leiding kijken terug op een geslaagde, maar vooral sportieve onderlinge wedstrijd.

Funwedstrijd Surhuisterveen

Funwedstrijd Surhuisterveen

Op zaterdag 14 juni 2014 heeft
SV Dwarres
meegedaan aan de funwedstrijd
in Surhuisterveen.

Hieronder volgen de uitslagen van een geslaagde middag.

Op de website vindt u ook een fotoreportage.

Marc Breur: sprong 7,38 vloer 7.50 brug 6,63 totaal 21,50
Nynke Herder: sprong 8.00 vloer 7.50 brug 7.50 totaal 23.00
Meike de Haan: sprong 8.00 vloer 7.75 brug 8.00 totaal 23.75
Meike Kronemeier: sprong 7.00 vloer 7.25 brug 8.00 totaal 22.25
Rosalie Molenaar: sprong 7.50 vloer 7.50 brug 7.50 totaal 22.50
Hedda van Belle: sprong 8.75 vloer 7.50 brug 8.00 totaal 24.25
Djoeke van Belle: sprong 8.00 vloer 7.75 brug 8.00 totaal 23.75
Teatske Prins: sprong 9.75 vloer 8.75 brug 9.25 totaal 27.75

Start nieuwe sportseizoen

Vanaf maandag 25 augustus beginnen de lessen weer. We hopen dat ieder lid weer komt en misschien kunnen we ook nieuwe leden verwelkomen.

De lessen van Stephanie Beekvelt beginnen vanaf woensdag 3 september.

Het bestuur wenst ieder een sportief seizoen.

Jazz NL Kampioenschappen

Een ervaring om nooit te vergeten voor s.v. Dwarres

Zaterdag 21 juni 2014 vertrok om 9.00 uur de bus van Dalstra Reizen uit Oentsjerk op weg naar Ahoy Rotterdam. In deze bus zaten twaalf gespannen meiden, met hun trainsters en supporters, die zich geplaatst hadden voor de Nederlandse kampioenschappen jazzdans. Op 15 februari werden deze meiden al gedeeld tweede op de Friese kampioenschappen in Drachten en dit overtroffen zij op 29 maart met een eerste plaats op de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen in Putten. Na alle voorrondes afgewacht te hebben plaatste de groep zich, van de in totaal 42 groepen, als achtste van de elf voor de finale in Ahoy.

In deze finale deden ze mee in de categorie t/m 16 jaar op C-niveau. Het was voor deze meiden de eerste keer dat zij zich plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen jazzdans, wat al een prestatie op zich is. Na weken van hard trainen was het dan eindelijk zover. Een mooie dans lieten zij zien op de soundtrack van de film Pirates of the Carribean door Hans Zimmer. Na afloop verlieten zij de vloer tevreden maar toch ook wel kritisch. Er viel heel wat spanning van hun schouders wat resulteerde in enkele tranen. Hierna was het wachten op de uitslag. Het harde werken van de groep werd beloond met een puntentotaal van 14.35 wat goed was voor een vijfde plaats. De dames mogen met recht trots op zichzelf zijn. Voor het eerst op de Nederlandse kampioenschappen en dan van een achtste naar een vijfde plaats is een top prestatie! Een bus vol zingende meiden verliet Rotterdam en bij aankomst in Oentsjerk werd de groep onthaald door een juichend en trots ontvangstcomit, bestaande uit ouders en het bestuur. Dit was een ervaring die ze nooit zullen vergeten!

Een aantal fotos vindt u in het fotoalbum van onze site.

Vakantierooster 2014-2015

Vakantierooster 2014-2015 S.V. Dwarres

25-08-2014 Start nieuwe seizoen
11-10-2014 t/m 19-10 2014 Herfstvakantie
20-12-2014 t/m 04-01-2015 Kerstvakantie
21-02-2015 t/m 01-03-2015 Voorjaarsvakantie
03-04-2015 t/m 06-04-2015 Paasvakantie
27-04-2015 Koningsdag
02-05-2015 t/m 10-05-2015 Meivakantie
14-05-2015 t/m 17-05-2015 Hemelvaart
25-05-2015 Pinksteren
27-06-2015 t/m 23-08-2015 Zomervakantie

Week 26 is afsluitingsweek

22-06-2015 Filmavond
24-06-2015 Spelletjesmiddag
26 t/m 28 06-2015 Ameland jeugd vanaf 14 jaar

24-08-2015 Start seizoen 2015-2016

Het rooster vindt u ook onder het tabblad “Informatie”. Daar kunt u het gemakkelijk printen.

Verhoging contributie

Geachte leden,

Op de algemene ledenvergadering van 28 mei 2014 is besloten de contributie met ingang van 1 september 2014 te verhogen vanwege de hogere zaalhuur die Dwarres moet afstaan en de gestegen loon- en reiskosten van de trainers.

De nieuwe tarieven vindt u op deze site onder tabblad Lidmaatschap.

Het bestuur

Nieuwe tijden Jazz op dinsdag

De lestijden van Jazzdance op dinsdag in Giekerk zijn aangepast:

Jildou Wielenga geeft op de volgende tijden les:

Jazzdance 5 – 9 jaar: 16.45 uur tot 17.30 uur
Jazzdance 9 – 13 jaar: 17.30 uur tot 18.30 uur

De groep Jazzdance 13 – 17 jaar krijgt les van 19.00 uur tot 20.00 uur door Hylkje van der Velde.

Data turnwedstrijden

Hendrik de Boer stuurde een schema met daarin de data voor de turnwedstrijden.
Alvast veel succes gewenst!

Voor meer informatie: Overzicht data

springwedstrijd Sneek

springwedstrijd Sneek

Springwedstrijd Sneek

Op zaterdag 29 november 2014 hebben de junioren en senioren van het selectieturnen van sv Dwarres meegedaan aan de Friese kampioenschappen in Sneek. Tijdens deze springwedstrijd hebben onze leden hun uiterste best gedaan en hebben ze laten zien dat ze de afgelopen maanden flink getraind hebben. Helaas viel Dwarres niet in de prijzen, maar kon iedereen toch terugkijken op een gezellige en sportieve wedstrijd.

Bij de junioren heeft Dwarres te weinig leden om mee te mogen doen. Daarom had trainer Hendrik twee meisjes uit Stiens gevraagd ons team aan te vullen. Het zou mooi zijn wanneer we zelf nog extra leden krijgen voor deze groep, dus mocht je iemand weten die het ook leuk vindt om te gaan turnen, neem die dan mee voor twee gratis proeflessen!

In het fotoalbum op deze site vind je nog een aantal fotos.

Foto's spelletjesmiddag

Foto's spelletjesmiddag

Foto’s spelletjesmiddag

De zomer ligt al geruime tijd achter ons, maar de gezellige spelletjesmiddag die Dwarres organiseerde is nog lang niet vergeten. Van deze geslaagde middag kregen we onlangs een fraaie serie foto’s die onder het tabblad Fotoalbum te bewonderen zijn. Uiteraard kunt u de foto’s ook downloaden.

Foto's Badminton

Foto's Badminton

Onlangs hadden de spelers van het eerste badmintonteam van Dwarres een sportieve wedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld onder trainingstijd, terwijl de recreanten gewoon aan het trainen waren.

Op onze site vind je onder het tabblad Fotoalbum een impressie. Mocht je na het zien van de fotos enthousiast zijn geworden voor deze sport, dan ben je van harte welkom om een aantal lessen gratis te proberen. De lessen worden gegeven in Oentsjerk op dinsdagavond. De tijden zijn:

18.30 19.15 uur: jeugd, beginners
19.15 20.00 uur: jeugd, gevorderden
20.00 22.00 uur: senioren

Graag tot ziens!

Kom naar Stepaerobics!

Zo na de feestdagen heeft Dwarres een heel goed aanbod om iets te doen aan eventuele extra kilo’s.
Meer weten? Klik op deze link: Stepaerobics

Grote Clubactie 2014

Grote Clubactie 2014

Veel leden van SV Dwarres hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. Dit resulteerde in een mooi geldbedrag voor onze sportvereniging. Het bestuur wil graag benadrukken dat de inkomsten uit dergelijke acties van groot belang zijn voor onze verening. Al eerder is gezegd dat we met stijgende kosten te maken hebben. Mede daarom kunnen we niet zonder deze extra inkomsten. Hoewel de leden een mooi bedrag hebben opgehaald, is de opbrengst jammer genoeg lager dan vorig jaar. We hopen dat dit geen blijvende trend is.

Friese kampioenschappen Jazz

Friese kampioenschappen Jazz

Op zaterdag 17 januari hebben de danseressen van SV Dwarres meegedaan aan de Friese Kampioenschappen jazzdans individueel in Stiens. Vol goede moed begonnen onze danseressen. Benieuwd of ze in de prijzen zijn gevallen?

Klik dan op deze link:
Verslag

Ook staat er nog een aantal fotos op onze site.

Succes voor Jazzdance!

Succes voor Jazzdance!

Fries Kampioenschap Jazzdans voor groepen

Twee weken na de Friese Kampioenschappen jazzdans individueel, was het op 31 januari tijd voor de volgende wedstrijd: De Friese Kampioenschappen voor de groepen. Vier groepen deden namens SV Dwarres mee aan deze wedstrijd, gehouden in het Kalverdijkje te Leeuwarden. De wedstrijd werd geopend door de dames in de leeftijd 6-9 jaar op D-niveau. Voor velen van hen was het de eerste wedstrijd waaraan ze deelnamen, extra spannend dus! Ze lieten een mooie dans zien, goed voor een puntentotaal van 12.61. Dit was net niet genoeg voor een podiumplek. Aan het eind van de ochtend was het de beurt aan de groep 9-16 jaar op C-niveau. Helaas hadden zij niet genoeg meisjes om reglementair mee te mogen doen aan de wedstrijd. Ze mochten wel hun dans laten zien en werden daarop beoordeeld door de jury, maar hun score werd niet meegenomen in de uitslag. De dames deden desondanks niet onder voor hun concurrenten . Ze lieten een keurige dans zien. Met een aftrek van 0,5 werden zij toch nog beloond met een prachtig puntentotaal van 13,95. s Middags waren er ook twee groepen actief. De groep in de leeftijd 9-13 jaar op D-niveau bestond helaas ook uit te weinig meisjes om mee te doen voor de prijzen. Zij mochten wel hun dans laten zien en dat hebben ze keurig gedaan. De oudste groep van Dwarres, 20+ op B-niveau, mocht ook hun dans tonen aan het publiek. Met een spectaculaire dans wisten zij het publiek van begin tot eind te boeien. Dit leverde hen een prachtig puntentotaal van 20,48 op, genoeg om zich te laten kronen tot Fries Kampioen. De trainsters en danseressen kunnen hiermee terugkijken op een geslaagde dag!

In het fotoalbum vind je nog een paar foto’s.

Gratis proefles Tai Chi

Tai Chi

Op zaterdag 14 maart organiseren we een proefles Tai Chi in de sporthal van Oentsjerk.
We beginnnen om 10.30 uur en gaan een uur onder deskundige leiding werken aan onze lichaamshouding door te bewegen zonder inspanning!
Daarna zullen de lessen iedere dinsdagavond gegeven worden van 19.00 uur tot 20.00 uur in de sporthal van Oentsjerk.

Neem vrienden, vriendinnen, buren of familie mee naar onze gratis proefles.

Opgeven voor de proefles graag via svdwarres@gmail.com

Bekijk ook onze poster

Sponsor badminton

Sponsor badminton

Sponsor Badminton

Tijdens het huidige seizoen heeft SV Dwarres maar liefst twee teams badminton in de Dorpencompetitie Noordoost Friesland. De sponsor Wassenaar Administraties heeft de gehele ploeg in het nieuw gestoken. Op de foto ziet u het team in de prachtige nieuwe pakken. SV Dwarres is uiteraard heel erg blij met deze sportieve sponsor.

Op de foto ziet u boven vlnr Susan Silvius, Geertje Sikkema, Petra de Swart, Tineke Babois, Joke Stummel en Melle de Boer; onder vlnr onder Tea de Boer, Alber de Boer, Frank Vellinga en Pier Prins.

Jacob Bosma ontbreekt op de foto.

Voorronde NK Jazzdance

Voorronde NK Jazzdance Drachten

Op zaterdag 18 april 2015 vindt de laatste voorronde plaats voor de Nederlandse kampioenschappen Jazzdans in Sportcentrum Drachten, Splitting 65, 9202 LD, Drachten.

Vanaf 9.45 uur zullen zesenvijftig groepen verschillende dansen laten zien waarbij gestreden wordt om een plaats in de landelijke finale die op 20 juni in Ahoy te Rotterdam gehouden wordt. Er staat dus heel wat op het spel.

Bij deze laatste voorronde in Drachten willen de verschillende verenigingen uit heel Nederland aan een groot publiek laten zien waartoe zij in staat zijn. Er wordt op verschillende niveaus gedanst, van niveau D t/m A. Op het A-niveau, het hoogste niveau, komen zelfs 7 groepen in actie. Ook is een mannengroep te bewonderen. Zij komen vanuit Eindhoven naar Friesland om hun kunnen te laten zien.

SV Dwarres doet mee met de groep 20+ op B-niveau, en helpt mee met de organisatie van deze dag, samen met de werkgroep jazzdans van de KNGU. Er is een afwisselend en spectaculair programma samengesteld, waarbij het publiek kan genieten van een groot aantal gevarieerde dansen. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

U bent deze dag allen van harte welkom!

Uitvoering op 19 juni !

Dit jaar is er verwarring ontstaan over de juiste datum van de uitvoering van Dwarres. Allerlei andere sportieve evenementen spelen daar een rol in, waardoor onze uitvoering in het gedrang kwam. Het bestuur ziet in dat het verschuiven van de datum geen schoonheidsprijs verdient.

De definiteve datum van de uitvoering is nu

VRIJDAG 19 juni

Verdere informatie over het programma volgt binnenkort op de site.

Verslag voorronde Jazzdance

Verslag voorronde Jazzdance

Voorronde Jazzdance Drachten

Op zaterdag 18 april vond de laatste voorronde plaats voor de Nederlandse Kampioenschappen Jazzdance in de sporthal van Drachten. SV Dwarres heeft deze dag samen met de Werkgroep Jazzdancewedstrijden van de KNGU georganiseerd. Vanaf 7 uur waren vrijwilligers druk aan de gang in de sporthal om een prachtige dag met veel dansen mogelijk te maken.

De opkomst was zeer groot: ongeveer 650 dansers verdeeld over 54 groepen uit het hele land konden we verwelkomen en ook de tribune was gezellig vol. Nadat iedere groep kort de vloer mocht verkennen, begon de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat er op hoog niveau gedanst werd. Er stond immers ook veel op het spel: een finaleplaats in Ahoy! Rond halfeen werd het ochtendprogramma afgesloten met de prijsuitreiking van de eerste 25 groepen. Eerste plaatsen waren er voor:

DFS uit Burgum, GV Odin ’92 uit Almelo, GV Omhoog uit Wierden en Dansschool Step by Step uit Eindhoven.

Na de middagpauze werd het publiek opnieuw getrakteerd op een zeer gevarieerd aanbod van dansen. Ook nu had de jury de moeilijke taak de dansers te beoordelen. Niet onvermeld mag blijven dat er ook een groep mannen meedeed. Zij wisten de zaal zeer enthousiast te krijgen met hun schitterende optreden.

Iets later dan gepland volgde de uitreiking van de bekers van de middagwedstrijd. Eerste plaatsen waren er voor:

GV Odin ’92 uit Almelo, KEV uit Vriezenveen, Dancin’Vechtstreek uit Maarssen, GV Omhoog uit Wierden en Dansschool Step by Step uit Eindhoven.

SV Dwarres heeft zeer verdienstelijk gedanst onder leiding van Stephanie Beekvelt, maar viel met een vierde plaats net buiten de bekers. De concurrentie was iets beter waardoor onze groep helaas niet door is naar de landelijke finale in Rotterdam.

Overigens deed onze vereniging mee met een tweede groep. Deze groep heeft te weinig deelnemers om aan de wedstrijd mee te mogen doen, maar heeft wel laten zien waartoe zij in staat is: een prachtig uitgevoerde dans als bonus voor het publiek!

Al met al kan SV Dwarres terugzien op een geslaagde dag. Het publiek heeft kunnen genieten van een schitterende dag.

Klik op de link voor het totaaloverzicht van de punten: Uitslagen

Algemene Ledenvergadering

Noteert u alvast in uw agenda?

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van onze vereniging vindt plaats op

maandag 1 juni om 19.30 uur

in De Mounestien in Mûnein. Meer informatie volgt binnenkort op onze site.

U bent hartelijk welkom om mee te denken en te praten over onze vereniging. Tevens zoeken wij nieuwe bestuursleden. Mocht u hier interesse voor hebben dan kunt u voor verdere informatie contact opnemen met iemand van het bestuur.

Thema uitvoering: Disneyland

Op vrijdag 19 juni houdt SV Dwarres een uitvoering in de sporthal van Oenkerk.
Vanaf vijf uur kunt u zien hoe de sporters van onze vereniging het thema Disneyland hebben uitgewerkt.

Iedereen is hartelijk welkom.

Bekijk de flyer: Disneyland

Dwarres en zwemmen

Tijdens de zwemvierdaagse van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juni is SV Dwarres aanwezig in het zwembad om een Demo Jazz te verzorgen.

U bent allemaal hartelijk welkom in en rond het zwembad. We hopen natuurlijk dat Jazz ook iets voor u is en verwelkomen u graag in het nieuwe seizoen als lid bij SV Dwarres tijdens de Jazzdance lessen.

Voor meer informatie: Programma Zwemvierdaagse

Verslag uitvoering

Op vrijdag 19 juni had SV Dwarres haar uitvoering in de sporthal van Oenkerk. Maanden van voorbereiding resulteerden in een schitterende middag en avond.

Meer informatie vindt u in: Verslag uitvoering

Informatie nieuwe sportseizoen

Beste leden,

Vanaf maandag 24 augustus begint het nieuwe sportseizoen.
We hopen dat alle leden weer naar de trainingen komen en natuurlijk vinden we het heel prettig wanneer nieuwe leden zich aanmelden. Probeer twee gratis lessen en ervaar hoe leuk sporten bij SV Dwarres kan zijn.

Bij sommige trainingen zijn de lestijden veranderd. Elders op de site onder het tabblad Informatie vindt u het nieuwe overzicht.

Het vakantierooster vindt u hier: Vakantierooster 2015 -2016

Bestuur en leiding wenst iedereen een sportief nieuw sportseizoen.

Grote Clubactie

Beste leden,

Binnenkort is het weer tijd voor de Grote Clubactie. SV Dwarres gebruikt de opbrengst van de verkoop van deze loten om leuke, sportieve lessen te kunnen blijven organiseren. Zoals u waarschijnlijk wel weet, worden de kosten die onze vereniging maakt steeds hoger dus het geld dat met deze actie verdiend wordt, is hard nodig.

Daarom vragen we onze jongere leden zo veel mogelijk loten te verkopen. Per verkocht lot ontvangt onze vereniging 2 euro en veertig cent. De leden die de loten verkopen krijgen per verkocht lot vijftig cent.

Vanaf 19 september start de verkoop. Twee jaar geleden heeft de vereniging ongeveer 1500 euro verdiend met deze actie; vorig jaar helaas iets minder. We hopen dat we dit jaar weer een hogere opbrengst hebben om bijvoorbeeld nieuwe materialen zoals een mat te kunnen kopen.

Het bestuur van SV Dwarres beveelt de Grote Clubactie dan ook van harte aan!

Belangstelling voor badminton?

Heeft u belangstelling voor badminton?

Dan bent u bij SV Dwarres aan het goede adres.

Klik op de volgende link als u meer wilt weten: Informatie Badminton

De eerste twee lessen zijn gratis.

We heten u hartelijk welkom!

Opbrengst Grote Clubactie

Opbrengst Grote Clubactie

Dinsdagavond 15 december was er een feestelijke avond in de winkel van Intersport in Leeuwarden waar de opbrengst van de Grote Clubactie bekend werd gemaakt. Op de foto ziet u welk bedrag door onze sporters bijeengebracht is. Hier gaan de kosten nog van af, maar er blijft dan een dikke elfhonderd euro over voor onze clubkas. Het bestuur en de leiding is erg blij met deze opbrengst, want de onkosten van onze vereniging blijven stijgen. Alle lotenverkopers: heel hartelijk dank voor jullie inzet.

Kerstgroet

Kerstgroet

Merry Christmas!

Het bestuur van SV Dwarres wenst alle leden, leiding en vrijwilligers een heel sportief 2016.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Ingrid Klaster, Jildou Wielinga, Menke Dijkstra, Dorret Weidema, Berend Wijbenga en Machteld van IJs.
Petra de Jong was helaas verhinderd.

Na de vakantie beginnen de lessen weer op maandag 4 januari 2016 en als u iemand in uw omgeving kent die na de feestdagen wel wat extra beweging kan gebruiken dan is diegene heel hartelijk welkom bij een van onze sportieve activiteiten. De eerste twee lessen zijn overigens gratis!

Wist u dat u ons ook kunt volgen op Facebook?
U zoekt dan naar SV Dwarres of u gebruikt de volgende link:

https:​//www.​facebook.​com/SV-Dwarres-336227079770251​/

Zilver!

Zaterdag 16 januari heeft SV Dwarres meegedaan aan de plaatsingswedstrijd turnen in Ferwerd. Mythe Klijnstra kwam met een zilveren medaille thuis. Op Sprong en Brug werd ze tweede; op Balk en Vloer eerste. Het puntentotaal kwam daarmee op 41.83 wat een mooie tweede plaats opleverde in het eindklassement. Een felicitatie waard!

FK Jazz individueel

FK Jazz individueel

Friese Kampioenschappen individueel jazzdans in Stiens

Zaterdag 16 januari 2016 deed SV Dwarres mee aan de Friese Kampioenschappen individueel jazzdans in Stiens.

Voor het uitgebreide verslag klikt u op deze link: Wedstrijd Stiens

In het fotoalbum ziet u een fotoreportage van deze wedstrijd.

Twee turnwedstrijden

Twee turnwedstrijden

Zaterdag 23 januari was een drukke dag voor de jongere turnsters en turners van SV Dwarres. Zowel de jongens als de meisjes hadden een wedstrijd.

In sporthal de Hege Fiif in Hurdegaryp was een plaatsingwedstrijd voor de meisjes. Voor Dwarres deden Hedda van Belle en Tessa Elise Andringa mee. De dames lieten op de onderdelen balk, vloer, brug en sprong zien dat ze de afgelopen maanden hard geoefend hadden, maar helaas was er voor dit sportieve tweetal geen podiumplaats.

Bij de jongens deden Arne Koole en Martijn Visbeek mee aan de een wedstrijd in Lemmer. Op de foto kunt u zien dat SV Dwarres daar wel met een medaille thuiskwam. Arne heeft namelijk een bronzen medaille gewonnen. Martijn is zesde geworden en dat is natuurlijk ook een prima prestatie.

Voor het verslag van trainer Hendrik klikt u hier: Verslag trainer

Van beide wedstrijden vindt u foto’s in het fotoalbum.

FK Jazzdans

FK Jazzdans

Friese kampioenschappen Jazzdans

Vanaf september hebben ze keihard getraind, maar zaterdag 6 februari was het dan echt zover. De Friese Kampioenschappen jazzdans voor groepen in Drachten. Voor Dwarres betraden drie groepen het strijdtoneel. ’s Ochtends mochten eerst de jongste meiden hun dans tonen aan het publiek. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd deelnamen en daarom extra spannend. Ze lieten zien dat ze erg goed geoefend hadden op de dans. De mooi prestatie die zij neerzetten was goed voor een puntentotaal van 12,983, helaas niet genoeg voor een podiumplaats. Toch mogen deze meiden trots zijn op hun prestatie!
’s Middags was het de beurt aan de oudste groep van Dwarres. Zij deden mee in de categorie 20+ op C-niveau. Zij lieten een prachtige dans zien, dat werd beloond met een puntentotaal van 16,35. Deze groep mag zich daarmee het komende jaar Fries Kampioen noemen! Zij zullen nu hard gaan trainen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen, waar zij op 16 april in Nijverdal gaan laten zien wat ze kunnen.
Als laatste mochten de meiden in de leeftijd van 9-13 jaar op D-niveau laten zien wat ze geleerd hadden. Zij lieten vol enthousiasme een mooie dans zien. Deze dans was goed voor een zesde plaats, met een puntentotaal van 12,933.
SV Dwarres kan terugkijken op een geslaagde dag. De trainsters zijn in ieder geval supertrots op alle prestaties!

In het fotoalbum vindt u meer foto’s.

Brons!

Brons!

Op zaterdag 13 februari 2016 hebben de turnsters van onze selectie meegedaan aan de eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen.

Elisa Klijnstra en Rixt Bruinsma staan op de foto. Rixt heeft de derde plaats gewonnen en neemt dus een bronzen medaille mee naar huis, een felicitatie waard!

Op onze facebookpagina staan filmbeelden van deze wedstrijd: Film turnwedstrijd

Tumblingbaan

Tumblingbaan

Tumblingbaan

Vrijdag 19 februari heeft SV Dwarres een nieuwe tumblingbaan in gebruik genomen. Deze aanschaf is mogelijk gemaakt door een royale gift van de Van der Meer-Boerema stichting. Op vrijdag 11 maart wordt de baan feestelijk in gebruik genomen om 19.00 uur in de sporthal van Oenkerk. Iedereen is dan hartelijk welkom.

Iedere vrijdag is er een springuur van 19.00 uur tot 20.00 uur in Oenkerk. Als je belangstelling hebt, dan ben je welkom om te komen springen. De eerste twee lessen zijn gratis.

Op de foto is te zien dat de springgroep erg ingenomen is met de nieuwe tumblingbaan.

Kijk ook op onze facebookpagina voor filmbeelden van onze turnsters: Tumblingbaan

Turnwedstrijd Burgum

Turnwedstrijd in Burgum voor selectie 1

Vandaag waren vier meiden van selectie 1 aan de beurt om hun wedstrijdoefening te laten zien. Djoeke van Belle en Rosalie Molenaar mochten als eerst van start in Burgum. Voor beiden was dit hun eerste wedstrijd. Ze hebben nette oefeningen laten zien. Djoeke is tiende geworden en Rosalie dertiende.

In de tweede wedstijd waren Nika Visser en Merel Wieringa aan de beurt. Ook voor Nika was dit haar eerste wedstrijd. Beiden hebben erg hun best gedaan en moeilijke oefeningen laten zien. Nika is netjes vijfde geworden en Merel netjes negende. Alle meiden mogen trots zijn op hun prestaties. Goed gedaan!

Verslag: Rixt Bruinsma

U vindt een aantal foto’s van deze wedstrijd in het fotoalbum.

Fundag en wedstrijd turnen

Fundag en wedstrijd turnen

Zaterdag 12 maart was een zeer sportieve dag voor SV Dwarres. Met veel plezier, maar ook wel wat gezonde spanning, deden vandaag elf meiden van SV Dwarres mee aan de Funwedstrijd.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door V&K uit Leeuwarden, om turnsters op jonge leeftijd al leuke evenementen aan te bieden en kennis te laten maken met het meedoen aan wedstrijden.

Naast de Funwedstrijd was er nog een belangrijke wedstrijd. Tessa Elise Andringa en Hedda van Belle deden mee aan de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen in Kollum. Beide meiden deden heel goed hun best wat er voor zorgde dat Hedda in haar categorie eerste werd op het onderdeel vloer.

Op onze facebookpagina staat meer informatie en in het fotoalbum ziet u zo’n zestig foto’s die laten zien waartoe onze leden in staat zijn.

Ook onze leidster Josina heeft verslag gedaan: Uitslagen Funwedstrijd

Opening tumblingbaan

Opening tumblingbaan

Nieuwe tumblingbaan

Zoals u misschien al wel weet, heeft onze sportvereniging met steun van de Van der Meer-Boerema Stichting uit Veenwouden onlangs een nieuwe tumblingbaan kunnen aanschaffen. Drie weken geleden is de baan geleverd en vrijdag 11 maart is de baan officieel in gebruik genomen in de sporthal van Oentsjerk. De heren Wynia en Fennema van genoemde stichting waren hierbij aanwezig. Namens het hele bestuur heeft onze voorzitter Berend Wijbenga de stichting heel hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Hij benadrukte dat onze vereniging buitengewoon blij is met de nieuwe baan.

Volgens de heer Wynia past de gift ook perfect bij de doelstellingen van de Van der Meer-Boerema Stichting, zoals het bevorderen van de gezondheid door middel van sport en bewegen.

We hopen natuurlijk dat de nieuwe baan ook voor nieuwe leden zorgt. Iedere vrijdagavond om 19.00 uur is er een springuur in de sporthal van Oentsjerk onder leiding van Hendrik de Boer. De eerste twee lessen zijn gratis.

In ons fotoalbum vindt u een aantal foto’s, maar het is natuurlijk nog veel mooier om onze springers in actie te zien. Op de facebookpagina van SV Dwarres staan een paar korte films.

Jazz Recreatief

Jazz Recreatief

Jazz Recreatief

SV. Dwarres heeft al jaren een ruim aanbod aan sporten, zo ook recreatief jazzdans voor senioren. Met veel plezier komt een gezellige groep dames elke week naar de sporthal om te dansen op leuke muziek. Nank Damsma (81) is één van deze dames en stuurde onderstaand bericht naar onze vereniging.

‘‘Woensdagmorgen van 9 tot 10 uur jazzgymnastiek voor dames. Heerlijk bewegen op muziek onder de bezielende leiding van Marianna Dijkstra. Iedere week weer een oefening, die steeds een iets andere samenstelling heeft en dus nooit verveelt. Daarna het laatste kwartier grondgymnastiek. Een fijne groep, die graag wat meer leden zou willen hebben. Dus als u/jij belangstelling hebt, kom dan gerust een paar keer gratis meedoen. Welkom!’‘

In het fotoalbum staan foto’s van deze groep en op facebook vindt u ook een actiefilm.

Goud voor Jazz!

Goud voor Jazz!

Voorrondes NK jazzdans Nijverdal

Zaterdag 16 april was een spannende dag voor de meiden van de oudste jazzdansgroep van SV Dwarres. Ze deden mee aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in Nijverdal. De dames moesten vroeg opstaan om een reis van dik anderhalf uur af te leggen. Ondanks het vroege opstaan was iedereen goed gehumeurd en hadden ze erg veel zin om een mooie dans te presenteren.
De meiden deden mee in de leeftijdscategorie 16-19 jaar, dansend op C-niveau. Over alle voorrondes waren er veertien concurrenten voor SV Dwarres. Op deze dag waren dat er twee: Dance by Fernanda uit Rijssen en GV Hercules uit Zwolle. Beide ploegen lieten een mooie dans zien, wat het voor Dwarres alleen maar spannender maakte. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan door de concurrentie en bliezen zowel de jury als het publiek omver met een prachtige dans. Alle dames waren erg tevreden over de manier waarop zij hun dans lieten zien. Het lange wachten op de prijsuitreiking kon daarna beginnen. Vele mooie dansen werden getoond, met zelfs een herengroep tussen alle damesgroepen. Uiteindelijk was de prijsuitreiking daar en werd het lange wachten voor de meiden van SV Dwarres beloond. Zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen met een spectaculair puntentotaal van 16.60. Dit betekent niet alleen dat ze eerste zijn geworden op de voorronde in Nijverdal, maar dat zij zich met dit puntentotaal als eerste geplaatst hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen op 25 juni in Ahoy, Rotterdam. Zij mogen met recht trots zijn op deze prestatie!

In het fotoalbum vindt u enkele foto’s en op facebook staan beelden van de bekendmaking van de uitslag. Kijk maar eens hoe enthousiast de meiden reageren.

Op naar Rotterdam met Jazz!

Op naar Rotterdam met Jazz!

Naar Ahoy

De jazzdansgroep van Dwarres, heeft zoals bekend, een geweldige prestatie laten zien bij de voorrondes in Nijverdal. Zaterdag 25 juni doet de groep mee aan de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy in Rotterdam.

We gaan met een bus naar Rotterdam met onze dansers en supporters. Graag willen we met veel mensen onze groep aanmoedigen, dus als u ook een leuke dag met veel spectaculaire optredens wilt meemaken, dan kunt u zich opgeven bij Jildou Wielenga. Zodra er meer bekend is over de vertrektijd en de prijs, vermelden we dat op de site, maar u kunt zich nu al opgeven om mee te gaan.
Haar telefoonnummer is 06 3722 6190 en mailen kan natuurlijk ook: jildouwielinga@hotmail.com

We maken er een gezellige dag van en gaan weer voor goud!

Algemene ledenvergadering

Beste leden,

Inmiddels bent u al uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering via de mail, maar ook via onze site wijzen we u nogmaals op deze vergadering.
Op maandag 30 mei hopen we u te mogen begroeten in de Mounestien in Mûnein. De stukken liggen vanaf half acht klaar ter inzage. Om acht uur begint de vergadering.

Graag tot dan.

Bestuur SV Dwarres

Agenda

Sanne turnt zich naar de top

Lezenswaardig!

Beste leden,

Eind mei 2016 verschijnen de eerste twee delen van de 6-delige turnserie over Sanne, een meisje met een groot talent voor turnen. Deze boeken zijn al eerder verschenen, maar worden opnieuw uitgebracht. Wellicht interessant leesvoer.

Meer informatie: Sanne

YouTube

YouTube

Dwarres op YouTube

Na maanden van verzamelen van beeldmateriaal is het eindelijk zover.
Het nieuwe YouTube kanaal van SV Dwarres is online!
Op dit kanaal zijn allerlei filmpjes te zien van de verschillende sporten die wij aanbieden.
Van trainingen tot de Disney uitvoering van afgelopen jaar en van de Funwedstrijd tot plaatsingswedstrijden en zelfs Nederlandse Kampioenschappen!
Wij willen de mensen die ons materiaal hebben aangeleverd of de afgelopen tijd hebben gefilmd hier heel erg voor bedanken.
Nieuw, maar ook oud, materiaal is altijd welkom!
Voor nu, veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/channel/UCyNSlsXuXIXAAkqm1ECS_Vg

Rixt heeft brons

Rixt heeft brons

Rixt Bruinsma wint brons op de Friese Kampioenschappen turnen.

Afgelopen zaterdag heeft Rixt Bruinsma meegedaan aan de Friese Kampioenschappen turnen namens SV Dwarres. Rixt is derde geworden en dat is een hele prestatie omdat ze sinds haar vorige wedstrijd in april amper heeft kunnen trainen vanwege haar elleboogblessure.
Rixt begon sterk op het onderdeel vloer en ook op de andere toestellen liet zij mooie oefeningen zien. Met haar talent en doorzettingsvermogen heeft Rixt de bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. SV Dwarres is trost op haar.

In het fotoalbum en op onze Facebookpagina staan meer foto’s van de wedstrijd.

Selectie 2 gaat bowlen

Selectie 2 gaat bowlen

Selectie 2 gaat bowlen

Het einde van het sportseizoen is in zicht. Met nog maar een paar trainingen en wedstrijden te gaan, is het tijd om het seizoen op een gezellige manier af te sluiten. Zo heeft selectie 2 van onze turngroep het seizoen op zaterdag 18 juni afgesloten bij de Grote Keizer in Leeuwarden, waar een uur gebowld werd. ’s Avonds lieten de dames onder leiding van trainer Hendrik zien dat ze meer kunnen dan alleen turnen. Op twee banen werd een sportieve strijd gevoerd, die echter niet werd gewonnen door Hendrik. Hij kreeg het voor elkaar nogal wat ballen in de goot te laten belanden. De meeste punten werden gescoord door Elvera en de tweede plek was voor Marike. In het fotoalbum staat een aantal foto’s van deze geslaagde avond en ook op Facebook wordt hiervan melding gemaakt.

Perfect Pilates

Perfect Pilates

Perfect Pilates

Bezig zijn met een juiste houding voor je lichaam, het trainen van je stabiliteit en lenigheid en werken aan een slank en soepel lichaam. Dat is hoe een les van Perfect Pilates er bij ons uit ziet.

Tijdens de les worden er verschillende oefeningen gedaan waarbij er aan iedereen persoonlijk aandacht wordt besteed. Dit wordt als zeer prettig ervaren!

Het bewust zijn van je lichaam en houding is goed voor je gezondheid.
Het onder andere trainen van je rug is hierbij belangrijk en dat kan bij ons als beginner, gevorderde, maar ook als je rugklachten hebt.
Wil jij hier nou ook mee bezig gaan en goede begeleiding krijgen, twijfel dan niet en kom langs!

Dit is de link van het filmpje op ons Youtube kanaal: film

Ook staan er foto’s in ons fotoalbum op deze site.

Volleybal

Volleybal

Volleybal

Houd je meer van balsporten en wil je graag lekker bewegen, maar ook veel plezier hebben? Dat kan!

Naast de verschillende gymnastische sporten die SV Dwarres aanbiedt, kun je ook bij ons volleyballen.
Op donderdagavond volleybalt een groep van ongeveer negen dames in de leeftijd van 20 tot 80 jaar in de gymzaal in Giekerk. Mocht je dit leuk lijken, kom dan zeker een keer langs! De eerste twee keren zijn gratis.

Op de foto zien we een deel van de groep. In het fotoalbum staan meer foto’s waaruit duidelijk wordt dat het plezier en de lol ervan afspat tijdens de les.

Bekijk ook het filmpje op ons YouTube kanaal om een idee te krijgen hoe een avondje volleyballen er bij SV Dwarres uitziet.
Film

Badminton

Badminton

Badminton

Op zoek naar een leuke en uitdagende sport die je op je eigen niveau kunt beoefenen? Neem dan eens een kijkje bij badminton! Zowel de recreant als de topsporter kan zich volledig in deze sport uitleven. De basistechniek is vlot aan te leren, dus iedereen is in staat om op korte termijn een aantrekkelijke partij te spelen.

Elke dinsdagavond wordt er fanatiek getraind in de sporthal in Oenkerk.
Eerst de jeugd en daarna de senioren.
Je kunt ervoor kiezen alleen te trainen, maar je kunt ook competitie spelen of mee doen aan toernooien. Dit kan zowel enkel als dubbel.
Naast dat je sportief bezig bent, heb je ook nog een leuke avond met een gezellige groep mensen.

Is dit waar jij naar op zoek bent? Twijfel dan niet en kom twee gratis proeflessen meedoen!
Benieuwd hoe een badminton training eruit ziet? Er staan foto’s in ons fotoalbum op deze site en er staat een mooie impressie op ons YouTubekanaal: film

Afsluitingsweek

Afsluitingsweek

Afsluitingsweek

Net als voorgaande jaren vindt in de laatste week van het seizoen de afsluitingsweek plaats. In deze week is er de mogelijkheid om gezellig met elkaar het seizoen af te sluiten. Op maandag 4 juli 2016 is de bioscoopavond voor leden vanaf 13 jaar en op woensdag 6 juli 2016 is de spelletjesmiddag voor leden van groep 1 t/m groep 8. Geef je dus snel op bij je trainer en doe gezellig mee!

Bioscoopavond
Maandag 4 juli 2016 is de bioscoopavond voor leden vanaf 13 jaar. Om 18:00 uur verzamelen we bij de gymzaal in Giekerk om vervolgens naar Leeuwarden te fietsen. Mocht je met eigen vervoer gaan, dan verzamelen we om 18:30 uur voor bioscoop Tivoli.
De kosten zijn voor jezelf.
Na de film fietsen we gezamenlijk weer terug en de leden met eigen vervoer mogen uiteraard weer zelf terug. Mocht je een vriend of vriendin mee willen nemen dan is dat mogelijk, maar laat dat wel bij de opgave even weten.

Spelletjesmiddag
Woensdag 6 juli 2016 is de spelletjesmiddag voor de basisschoolgroepen 1 t/m 8 op het sportveld De Hege Walden in Oenkerk. Het begint om 14:30 uur en eindigt om 17.-uur. Gedurende de middag worden er allerlei spelletjes gedaan en als afsluiter eten we gezamenlijk patat. De kosten voor deze middag zijn € 2,00. Dit moet je betalen als je je opgeeft bij de leiding.

Extra info:
In de afsluitingsweek zijn er geen trainingen meer!

Na de zomervakantie beginnen de lessen weer vanaf maandag 5 september.

Jurybrevet

Jurybrevet

Jurybrevet

Ook dit jaar hebben de leden van S.V. Dwarres weer meegedaan aan verschillende wedstrijden. Dit kan niet zonder het leveren van juryleden. Elisa Klijnstra heeft dit seizoen haar jurybrevet gehaald voor de niveaus Turnen Dames keuze C, D, E, F, G en H. Heel knap. Elisa, wij zijn ontzettend blij met jou en trots dat je voor ons als vereniging wilt jureren!

We zijn wel nog altijd op zoek naar meer juryleden. Heb je interesse in de turnsport of ken je iemand die misschien een jurycursus zou willen volgen, meld je dan aan bij het bestuur, zodat we nog veel meer juryleden in het zonnetje kunnen zetten en met veel meer wedstrijden kunnen meedoen.
Op de foto feliciteert de voorzitter Elisa met haar behaalde brevet.

BOM: Bewegen op Muziek

BOM: Bewegen op Muziek

Bewegen Op Muziek

Foekje de Vries is al jaren lid is van onze vereniging en wil graag haar ervaringen delen. Iedere woensdagochtend is Foekje te vinden is bij Bewegen Op Muziek.
Bij B.O.M. wordt er goed aandacht besteed aan de warming-up. Daarna worden conditieoefeningen gedaan, wordt een deel aerobics aangeleerd en is er tijd voor grondgymnastiek. Foekje vertelt met veel plezier hoe zij deze lessen vindt en hoeveel ervaring ze al heeft.

“Mijn naam is: Foekje de Vries-Steigstra. Ik ben geboren in de vorige eeuw en wel in 1946. Vanaf mijn 8e jaar ben ik al op gym. Eerst bij ODI (ontspanning door inspanning), opgericht toen het gymlokaal aan de Douwelaan werd gebouwd. Nu is het een Sportschool. Door fusie is de naam nu: DWARRES.
Met veel plezier ga ik elke woensdagmorgen naar bewegen op muziek, waar juf Marianna Dijkstra de baas is.
We hebben een gezellig groepje dames en we doen goed ons best, ieder op ons eigen niveau.
Ik hoop nog vele jaren door te gaan met deze lessen en raad iedereen aan om te komen kijken bij de lessen van DWARRES en om mee te doen.’‘

Foekje, bedankt voor het leuke artikel! Wil jij ook graag een leuk artikel schrijven over de sport die je bij SV Dwarres beoefent, mail dan jouw bijdrage naar svdwarres@gmail.com en houd onze website en Facebook-pagina in de gaten!

In ons fotoalbum op deze site staat een aantal foto’s en bekijk ook eens het filmpje op ons YouTube kanaal om een beeld te krijgen van hoe een les bij B.O.M er ongeveer uitziet: film

NEDERLANDS KAMPIOEN

NEDERLANDS KAMPIOEN

G O U D

Zaterdag 25 juni heeft onze jazzgroep 16-19 C meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen Jazz in Ahoy in Rotterdam.

Met een puntentotaal van 16,95 is SV Dwarres NEDERLANDS KAMPIOEN jazzdans geworden.

Een fantastische prestatie!

Een indruk van deze geweldige dag is te zien in de film. en we hebben ook een uitgebreid verslag.

Ook staat een aantal foto’s in ons fotoalbum op deze site.

Bestuur en leiding feliciteren de meiden van harte met deze topprestatie. We zijn super trots op jullie.

Show your move

Show your move

Show your move

Zaterdag 2 juli vond de afsluiting van het dansseizoen plaats voor de meiden van SV Dwarres. In ons fotoalbum staan foto’s van deze geslaagde middag. Jildou Wielinga beschrijft deze middag in haar verslag.

Spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag

Jaarlijkse spelletjesmiddag

Afgelopen woensdag 6 juli 2016 kwamen onze jongere leden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar naar het sportveld in Oenkerk voor een middag vol spelletjes en plezier. Nadat de jongens en meisjes zich goed hadden ingesmeerd met zonnebrand en uitleg hadden gekregen van juf Josina, was het tijd om te beginnen.

In groepjes gingen de kinderen langs allerlei verschillende spelletjes. Zo konden de kinderen klootschieten, drie op een rij spelen, een sponzenrun doen, hoefijzers gooien en zelfs touwtrekken. Na een paar rondes was het tijd voor een pauze en konden de kinderen wat eten en drinken. Na de pauze gingen we weer verder met de laatste rondes en daarna was het tijd voor het favoriete onderdeel van de kinderen: het buikglijden.Met het mooie weer en al het water en zeep hadden de kinderen ontzettend veel pret.

Om kwart over vier was het helaas alweer tijd om af te drogen en aan te kleden, maar wat de kinderen nog niet wisten was dat er in de sporthal nog een leuke, zelfgemaakte stormbaan klaar stond. Hier konden de kinderen springen op de tumblingbaan, hangen aan het wandrek en klimmen en klauteren over de banken en kasten. Na het spelen hebben we nog gezamenlijk patat gegeten om de spelletjesmiddag af te sluiten.

Al met al was het een zeer geslaagde middag. Wij bedanken alle kinderen voor hun komst en de leiding en vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze dag.

In het fotoalbum op deze site staat een aantal foto’s en op facebook vindt u nog veel meer foto’s van deze geslaagde middag: Impressie spelletjesmiddag.

Turngala

Ook dit jaar zal het Turngala Leek weer worden gehouden en wel op zaterdag 5 november 2016 met vele topsporters die tijdens de afgelopen Olympische Spelen actief zijn geweest.

De shows zullen worden gehouden in de topsporthal van Sportcentrum Leek om 14.30 uur en om 19.30 uur. Voor aanvang van de shows is het bekende beweegplein weer geopend vanaf 12.00 uur en om 17.30 uur.
Tijdens de show zullen vele bekende Nederlandse topsporters voorbij komen die in Rio hun kunsten hebben laten zien of in het voortraject hiervan waren betrokken. Tevens zullen een aantal regionale turntoppers aanwezig zijn die het afgelopen jaar hun sporen hebben verdiend in de turnwereld. Naast het turnen zijn er nog veel meer optredens. Zo zullen er onder meer optredens te zien zijn in de acro, dans, acrobatiek, acts uit Holland’s Got Talent en Superkids, showacts etc. Kortom een volledig programma van entertainment dat meer dan twee uren duurt.

Voor meer informatie: vraag onze leiding!

Jazzdans individueel

Voor de dansfanaten onder ons, ook dit seizoen gaan we weer van start met jazzdans individueel!
Hierbij kies je samen met trainster Vera een nummer voor jouw eigen dans.
Met deze dans kun je in januari 2017 meedoen aan de Friese Kampioenschappen individueel.

Je kunt meedoen vanaf 8 jaar en de trainingen gaan aanstaande vrijdag 16 september weer van start.
Lijkt dit jou of misschien je zoon of dochter wat, neem dan voor meer informatie even contact op met Vera Weidema door te mailen naar veertjew95@hotmail.com

Ook kun je om een beter beeld van deze sport en de wedstrijd te krijgen een kijkje nemen op ons YouTube kanaal: indruk Jazzdans.

Jazzschoenen te koop

Gratis jazzschoenen aangeboden door één van onze leden.

Goede kwaliteit schoenen zijn belangrijk tijdens het sporten en zoals op de foto’s te zien is, zijn deze nog in een goede staat.
De maat is 5,5 wat te vergelijken is met maat 35/36.

Mocht je belangstelling hebben, stuur dan een mailtje naar svdwarres@gmail.com

Jazzschoenen

Sanne steelt de show...

Op maandag 15 augustus 2016 schreef Sanne Wevers Olympische geschiedenis: ze behaalde voor Nederland een gouden medaille op het onderdeel balk. Schrijfster Paula van Manen had duidelijk een vooruitziende blik: zij schreef een turnboekenserie over Sanne, een meisje dat alles op alles zet om de turntop te bereiken.

Lees verder in het persbericht

Handdoeken

Beste sporters,

Vanaf maandag 24 oktober kunt u sparen voor een unieke handdoek met daarop het logo van onze sportvereniging SV Dwarres. Deze actie heeft te maken met de opening van de nieuwe Albert Heijn in Giekerk. In deze prachtige supermarkt krijgt u zegels waarmee u deze mooie handdoek met een korting van 50% kunt kopen. Ook erg leuk als sinterklaascadeau of als cadeau onder de kerstboom.
Wist u overigens dat Albert Heijn Casteleijn onze sponsor is?

Springwedstrijd Surhuisterveen

Springwedstrijd Surhuisterveen

Springwedstrijd in Surhuisterveen

Afgelopen zaterdag 26 november 2016 deed onze springgroep mee aan de Friese Kampioenschappen groepsspringen in Surhuisterveen.
De groep deed mee op drie onderdelen: mini trampoline valmat, mini trampoline pegasus en airtrack.

Helaas zijn de meiden niet in de prijzen gevallen, maar ze hebben wel mooie oefeningen laten zien en daar mogen ze trots op zijn!

De punten per onderdeel die SV Dwarres gehaald heeft, zijn:

- Mini trampoline valmat: 6e plaats, punten: 18,400

- Mini trampoline pegasus: 11e plaats, punten: 12,200

- Airtrack: 7e plaats, punten: 21,600.

Tevens willen wij graag Alie Hoekstra bedanken dat zij namens onze vereniging heeft gejureerd. Zonder jurylid had onze springgroep namelijk niet mee kunnen doen aan deze wedstrijd.

Onze dank is groot!

In ons fotoalbum op de site staan een paar foto’s, maar ben je benieuwd hoe snel onze meiden kunnen springen, dan kun je kijken op ons YouTube kanaal voor een impressie.

Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit echter bij S.V. Dwarres!

Lees nu alles over het Nijntje Beweegdiploma.

Sinterklaas bij SV Dwarres

Sinterklaas bij SV Dwarres

De afgelopen twee weken was de Sint in ons land, En net als vorig jaar is hij ook bij ons langsgekomen in het sportieve Friesland. De Sint was helaas te druk om zelf langs te komen, Maar hij heeft er voor gezorgd dat zijn Pieten deze taak op zich hebben genomen. Ze gingen naar de jongens en meiden van gymnastiek en badminton, Om vervolgens ook nog naar de meiden van jazz te gaan als eindstation. Pietengym, een pietendans, pakjes en pepernoten, Het was één groot feest en wat hebben de sporters en hun trainers hiervan genoten. Het Sinterklaasfeest is voor nu weer even klaar, Geniet nog even van de foto’s om alweer uit te kijken naar volgend jaar!

Kijk ook eens op onze facebookpagina en in ons fotoalbum!

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Op maandag 12 december 2016 zijn bij Intersport Evink in Drachten de bedragen bekend gemaakt van de Grote Clubactie. Op de foto kunt u zien welk brutobedrag SV Dwarres heeft ontvangen.

Onze vereniging heeft een dergelijke actie hard nodig om financieel gezond te blijven. Daarom bedankt het bestuur en leiding nogmaals iedereen die loten heeft verkocht en gekocht!

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Vanaf vandaag is de kerstvakantie officieel begonnen en zijn gisteren de laatste lessen van 2016 gegeven.
We kijken terug op een succesvol jaar waarin er veel geleerd is tijdens trainingen, fantastisch gepresteerd is op wedstrijden en het allerbelangrijkste, een jaar waarin we veel plezier hebben gehad.

Namens het bestuur en de leiding wensen wij jullie allemaal prettige kerstdagen en een gelukkig, liefdevol en sportief 2017. 🎄🎆

Vanaf maandag 9 januari 2017 beginnen de lessen weer en dan hopen wij jullie weer in goede gezondheid terug te zien!

FK Jazz: Dwarres in de prijzen!

FK Jazz: Dwarres in de prijzen!

Friese Kampioenschappen individueel jazzdans 2017

Zaterdag 14 januari 2017 was het alweer zo ver en deed onze vereniging mee aan de Friese Kampioenschappen individueel jazzdans in Holwerd. Tijdens deze wedstrijd laten jongens en meiden vanuit heel Friesland helemaal alleen een dans zien. In verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus strijden zij voor een plekje op het podium.

Ochtendprogramma
In de ochtend kwamen drie meiden van Dwarres in actie:

Froukje van der Woude,
Mira Nammensma,
Jildou Wielinga.

Froukje en Mira dansten beide in de categorie 13-14 jaar op B-niveau en waren hierdoor niet alleen trainingsmaatjes, maar ook concurrenten van elkaar.
Als eerste mocht Froukje haar dans laten zien op het nummer ‘’Wings’’ van Birdy. Froukje is een harde werker en dat kon je zien doordat ze haar dans goed beheerste. Ze liet een keurige dans zien en kwam tevreden weer van de dansvloer af.
Na Froukje was het de beurt aan Mira die op hetzelfde nummer haar dans mocht laten zien. Met wat gezonde spanning kwam ze de vloer op en ook zij liet een mooie dans zien. In deze grote categorie van maar liefst zestien dansers was de concurrentie net wat te sterk voor deze meiden. Ze haalden geen podiumplaats, maar hebben het wel goed gedaan!

Vervolgens mocht Jildou haar dans laten zien. In de categorie 18+ A-niveau danste Jildou op het nummer ‘’Take me home’’ van Jess Glynne. Na hard getraind te hebben wist Jildou deze dans helemaal eigen te maken en kon zij zich goed inleven in het nummer. Dit werd beloond met hele mooie cijfers waardoor zij Fries Kampioen in haar categorie is geworden.
Fantastisch gedaan Jildou, je mag ontzettend trots zijn op jezelf!

Middagprogramma
Na het ochtendprogramma was het tijd voor een pauze om vervolgens verder te gaan met het middagprogramma. In het middagprogramma deden vijf meiden van onze vereniging mee:

Renate Schaafsma,
Anne-Riemke van der Meer,
Kim Westra,
Lysanne Deinum,
Rixt Cuperus.

Renate danste in de categorie 11-12 jaar B-niveau op het door haar gekozen nummer ‘’Tears’’ van Clean Bandit & Louisa Johnson. Renate genoot zichtbaar van haar dans en dat wist ze ook over te brengen op het publiek. Ze heeft een mooie dans laten zien, maar ook hier was de categorie heel groot met achttien dansers. De concurrentie was helaas net wat te sterk voor een podiumplaats, maar alsnog heel goed gedaan Renate!

Net als Froukje en Mira dansten ook Anne-Riemke en Kim in dezelfde categorie, namelijk 15+ B-niveau. Voor hun dans is er gekozen voor het nummer ‘’Another Love’’ van Tom Odell.
Anne-Riemke mocht als eerste van de twee dames en liet ondanks de spanning een mooie dans zien. Ook liet ze zien dat zij zich goed heeft ontwikkeld dit jaar. Helaas geen podiumplaats, maar wel heel mooi gedanst!
Ook Kim kwam met wat gezonde spanning de vloer op, maar begon alsnog haar dans heel sterk. Kim voerde haar technieken heel goed uit en wist zich ook goed in te leven in het nummer. Deze prestatie zorgde voor een hele mooie bronzen medaille. Gefeliciteerd Kim!

De laatste twee dames, Lysanne en Rixt, kwamen in de sterke categorie 15-17 A-niveau in actie. Een categorie met mooie dansen en sterke concurrenten.
Lysanne danste op een mix van het nummer ‘’Too Good’’, een cover van Jasmine Thompson. Het nummer en de dans pasten heel goed bij haar en dit was ook goed te zien toen ze op de dansvloer stond. Deze prestatie leverde haar mooie punten op. Helaas net naast het podium, maar wel goed gedaan!
Als laatste was Rixt aan de beurt. Zij danste op het nummer ‘’Alive’’ van Sia. Een intensieve dans die zij ondanks de zenuwen heel goed uitvoerde. Doordat deze categorie redelijk groot was werden er in plaats van drie, vier prijzen uitgereikt. Rixt kreeg mooie punten van de jury en eindigde hiermee op de 5e plaats. Net niet op het podium, maar alsnog een hele knappe prestatie!

Na de prijsuitreiking was de wedstrijd afgelopen en kan er worden teruggekeken op een geslaagde dag met veel mooie dansen.
De dansen van deze meiden zijn gemaakt door Vera Weidema die met recht trots is op haar danseressen en die dat ook zeker op zichzelf mogen zijn!

Er zijn ook foto’s en filmpjes gemaakt die te vinden zijn op onze website, Facebook pagina en YouTube kanaal. Neem dus snel een kijkje om een nog beter beeld van deze dag te krijgen.

Kijk ook eens op Facebook

En kijk ook eens op YouTube

In het fotoalbum van deze site staat ook een aantal foto’s.

Turnnieuws

Turnnieuws

Wedstijdverslagen turnen

Zaterdag 21 januari 2017 deden vier meiden en één heer van onze vereniging mee aan de eerste plaatsingswedstrijden voor de Friese Kampioenschappen turnen. Ze deden allemaal mee in hun eigen categorie. Ryna Soldaat, Meike Lyanne van der Ploeg, Nienke Herder en Nika Visser kwamen in actie in Hurdegaryp en Arne Koole deed mee in Stiens.
Ryna en Meike Lyanne deden mee in de categorie Pupil 1 D3 en mochten als eerste hun oefeningen laten zien op de onderdelen: balk, brug, vloer en sprong. Beide meiden zijn tijdens de trainingen goed vooruit gegaan en dit was ook duidelijk te zien tijdens de wedstrijd. De concurrentie was nog net wat te sterk en ze eindigden helaas niet op het podium.
Ook Nienke kwam al vroeg in de ochtend in actie op dezelfde onderdelen, maar dan in de categorie Pupil 1 D2. Met wat gezonde spanning begon ze aan de wedstrijd, maar hoe verder ze in de wedstrijd kwam, hoe zelfverzekerder ze werd. Nienke heeft keurige oefeningen laten zien, maar eindigde helaas ook naast het podium.
Na de voorgaande drie meiden was het de beurt aan Nika. Zij turnde in de categorie Pupil 2 D2 en liet mooie, strakke oefeningen zien. Alleen de oefening op de balk ging iets minder goed dan ze had gehoopt, maar dat kan gebeuren door de zenuwen. Geen prijs, maar wel goed gedaan!
In Stiens was de plaatsingswedstrijd voor de heren en daar deed Arne aan mee. Hij deed mee in de categorie Pupil 11 en mocht oefeningen laten zien op de onderdelen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Op een paar slordigheidsfoutjes na turnde hij een goede wedstrijd. Zo werd hij zelfs tweede op het onderdeel ringen. In het eindklassement eindigde hij net naast het podium, maar alsnog een hele goede prestatie.
Deze vijf toppers hebben allemaal heel goed hun best gedaan en weer genoeg ervaring opgedaan voor de volgende wedstrijd.
Op 4 maart 2017 is de tweede plaatsingswedstrijd voor Arne in Harkema en op 25 maart 2017 voor de vier meiden in Ferwerd.
De wedstrijd in Hurdegaryp werd overigens mede door onze vereniging georganiseerd in samenwerking met HSV Hardegarijp. Wij kijken terug op een succesvolle dag en een fijne samenwerking! Alle vrijwilligers die meegeholpen hebben voor, tijdens en na de wedstrijd bedanken we hierbij hartelijk.
In ons fotoalbum vindt u een aantal foto’s van genoemde wedstrijden.

Groot Jazznieuws!

Groot     Jazznieuws!

Bent u ook zo benieuwd waarom SV Dwarres deze prachtige beker heeft gewonnen?

Lees er alles over in het uitgebreide verslag.

Op deze site vindt u onder het tabblad fotoalbum ook een aantal foto’s van deze schitterende prestatie.

Ook op Facebook en YouTube besteden wij aandacht aan deze wedstrijd.

Turnen op C-niveau

Turnen op C-niveau

Voorronde Nederlands Kampioenschap Dames Turnen

Afgelopen zondag 29 januari 2017 was het een spannende dag voor Rixt Bruinsma. Met slechts 1 training van anderhalf uur per week mocht zij op C-niveau meedoen aan de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Dames Turnen. Rixt turnde een vierkamp op de onderdelen: sprong, brug, balk en vloer.

Met sprong was de 1e poging heel erg goed. Helaas kwam ze met de 2e sprong niet goed uit met haar aanloop waardoor ze niet lekker over de pegasus ging. Het onderdeel brug ging even wat minder lekker. Ze is helaas 2x gevallen waardoor ze op dat onderdeel wat punten heeft laten liggen. Gelukkig pakte ze de oefening bij balk weer goed op en ging het beter dan ik als trainer en Rixt zelf van tevoren hadden verwacht. Vloer ging ook goed. Jammer genoeg werd de sprongserie niet geteld, maar nog steeds heeft Rixt een mooie oefening laten zien.

Het was niet de beste wedstrijd die Rixt ooit heeft gedraaid, maar het was toch een goede ervaring. We moeten ook zeker niet vergeten dat dit het hoogste niveau in jaren is dat bij onze vereniging wordt geturnd. Dat maakte deze wedstrijd extra spannend en al een hele prestatie op zich. Goed gedaan Rixt!

Plaatsingswedstrijd turnen Ferwerd

Plaatsingswedstrijd turnen Ferwerd

Eerste plaatsingswedstrijd turnen in Ferwerd

Zaterdag 4 februari 2017 was er opnieuw een 1e plaatsingswedstrijd. Deze keer mochten de turnsters van wedstrijdgroep 4 in actie komen in de sporthal in Ferwerd. Vanuit onze vereniging kwamen vier meiden in actie onder leiding van Hendrik de Boer.

Lees verder in het verslag.

In het fotoalbum van deze site staat een aantal foto’s.

Plaatsingswedstijd turnen Leeuwarden

Plaatsingswedstijd turnen Leeuwarden

Eerste plaatsingswedstrijd turnen in Leeuwarden

Afgelopen weekend deed onze vereniging op zowel zaterdag 18 februari als zondag 19 februari mee aan de 1e plaatsingswedstrijden turnen in Leeuwarden. De meiden deden mee onder leiding van Hendrik de Boer.

Voor meer informatie kunt u kijken in het verslag.

Ook vindt u foto’s in ons fotoalbum.

Voorronde NK jazzdans 2017

Voorronde NK jazzdans 2017

Voorronde NK jazzdans 2017

Zaterdag 18 maart was het weer zover voor de oudste jazzdansgroep van SV Dwarres.

Na de Friese Kampioenschappen in januari mochten zij ditmaal hun dans laten zien op de Voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in Kampen.

Bent u ook zo benieuwd hoe SV Dwarres gepresteerd heeft? Lees dan wat Vera Weidema geschreven heeft in haar verslag.

In ons fotoalbum staat ook een aantal foto’s.

Gratis dansen bij Dwarres

Kom een maand lang GRATIS dansen bij SV Dwarres!

Kun jij ook niet stil blijven zitten wanneer je muziek hoort? Dan is dans echt iets voor jou!
Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, wat ook nog eens gezond is.
Bovendien ben je er even heerlijk uit, ontmoet je vrienden en is het gezellig.
In de lessen wordt er op allerlei soorten muziek gedanst en de bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Lijkt dit jou nou ontzettend leuk, kom dan de hele maand april GRATIS jazzdanslessen volgen bij SV Dwarres!
Elke dinsdag zijn alle jongens en meiden van harte welkom in de gymzaal in Gytsjerk.
Ben jij tussen de vijf en negen jaar, kom dan de les van 16:45 tot 17:45 volgen.
Ben jij tussen de negen en dertien jaar, kom dan het uur daarna van 17:45 tot 18:45.

Mocht jij al eens hebben zitten twijfelen om bij ons te komen dansen, dan is dit het ideale moment om eens een kijkje te komen nemen.
Trek een sportieve outfit aan waar je lekker in kunt bewegen en kom gezellig een keertje kijken en/of meedoen.
Mocht je het nog een beetje spannend vinden om alleen te komen, dan moedigen wij het alleen maar aan om iemand mee te nemen.
Dit mag zowel je papa, mama, opa, oma, vriendje of vriendinnetje zijn.

Dus twijfel niet en kom gezellig met ons dansen op de hipste muziek!

Opgave is niet nodig, maar als je vragen hebt mag je altijd even mailen naar svdwarres@gmail.com

Bekijk ook de poster.

Plaatsingswedstrijden

Plaatsingswedstrijden

Friese Kampioenschappen turnen

Alle eerste plaatsingswedstrijden voor de Friese Kampioenschappen zijn inmiddels alweer geweest voor onze turn(st)ers en nu is het tijd voor de tweede plaatsingswedstrijden.

Wilt u weten hoe Arne, Meike Lyanne, Ryna, Nienke en Nika gepresteerd hebben?

Kijk dan in het fotoalbum van onze site en lees alles over deze sportievelingen in het verslag.

Plaatsingswedstrijd Nynke Koole

Plaatsingswedstrijd Nynke Koole

Tweede plaatsingswedstrijd turnen voor Nynke Koole

Op zaterdag 1 april 2017 was het de beurt aan Nynke Koole om mee te doen aan haar tweede plaatsingswedstrijd turnen in Surhuisterveen.

Vera Weidema doet verslag.

Turnsucces voor Dwarres in Kollum

Turnsucces voor Dwarres in Kollum

Turnsucces tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Kollum

Een zeer succesvolle dag was het afgelopen zaterdag 8 april 2017. Hedda van Belle, Rosalie Molenaar, Myrthe Klijnstra, Yttsje-Anne Mosselaar en Djoeke van Belle deden mee aan hun tweedee plaatsingswedstrijd turnen in Kollum.

Vera Weidema doet verslag.

Ook staan er foto’s in ons fotoalbum onder kopje ‘turnen april 2017’.

Turnnieuws mei

Turnnieuws mei

Turnnieuws mei

Afgelopen weekend deed onze vereniging op zowel zaterdag 22 april als zondag 23 april mee aan de tweede plaatsingswedstrijden turnen in Nieuwehorne.

Vera Weidema doet van beide wedstrijden verslag.

Foto’s vindt u in ons fotoalbum onder het kopje turnnieuws mei 2017.

Ook staan er foto’s van de wedstrijden van Lisa en Rixt op onze website en Facebook pagina: https://www.facebook.com/SVDwarres

Nederlandse Kampioenschappen turnen

Nederlandse Kampioenschappen turnen

Noordoost Nederlandse Kampioenschappen turnen

Afgelopen zaterdag mocht Arne Koole meedoen aan de Noordoost Nederlandse Kampioenschappen turnen in Lemmer. Doordat hij tijdens de 1e en 2e plaatsingswedstrijden goed gescoord had, heeft hij zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen.

Vera Weidema doet verder verslag.

Kijk ook op facebook en in ons fotoalbum op deze site.

Algemene ledenvergadering

Geachte leden, ouders/verzorgers,

Op maandag 29 vindt de algemene ledenvergadering plaats in Dorpshuis de Mounestien te Mûnein. Aanvang: 20:00 uur. De stukken liggen een half uur daarvoor ter inzage.

Het bestuur stelt uw aanwezigheid erg op prijs. Ook wijs ik er u nogmaals op dat we een vacature hebben binnen het bestuur, dus mocht u interesse hebben dan hoor ik dat graag.

In de bijlage vindt u de agenda.

Berend Wijbenga
Voorzitter

Uitvoering

UITVOERING

Op zaterdag 1 juli 2017 is het weer tijd voor onze tweejaarlijkse uitvoering.
Deze keer met het thema: ‘beroepen’.
Om 16:45 uur starten we met onze jongste turnsters en dansers en om 19:00 uur treden ook de oudere leden op.
Dit wil je niet missen!
Dus neem je vader, moeder, broer, zus, opa, oma, buurman, buurvrouw of wie dan ook mee en geniet van fantastische en spectaculaire optredens.

Wie weet kom jij er na deze uitvoering wel achter wat jouw droombaan is….

Bekijk de prachtige poster.

Teamcup turnen heren

Teamcup turnen heren

Teamcup turnen voor heren

Op zaterdag 24 juni 2017 mocht Arne Koole meedoen aan de Teamcup turnen in Leek. Een Teamcup is een wedstrijd waarbij er verschillende teams tegen elkaar turnen. Elk team bestaat uit vijf turners waarvan er op elk onderdeel vier in actie komen.

Benieuwd hoe Arne gepresenteerd heeft in Leek? Lees dan wat Vera Weidema hierover heeft geschreven in haar verslag.

Ook staat er een aantal foto’s in ons fotoalbum en natuurlijk besteedt onze facebookpagina ook aandacht aan deze wedstrijd.

Friese Toestelkampioenschappen

Friese Toestelkampioenschappen

Friese Toestelkampioenschappen 2017

Onder leiding van onze trainer Hendrik de Boer hebben Yttsje-Anne Mosselaar, Myrthe Klijnstra en Lisa Klijnstra op zaterdag 1 juli 2017 meegedaan aan de FK Toestellen in Drachten.

Vera Weidema doet verslag.

Ook staan er een paar foto’s in ons fotoalbum en kunt u kijken op onze facebookpagina.

Spelletjesmiddag

Elk jaar sluit SV. Dwarres samen met haar jongste leden het seizoen af door middel van een spelletjesmiddag. Afgelopen woensdag 5 juli 2017 was het alweer zo ver. De kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kwamen naar het sportveld in Oenkerk voor een middag vol spelletjes en plezier.
Meer weten? Lees het verslag.

Contributieverhoging

Geachte leden,

Zoals u al eerder op deze site heeft kunnen lezen, wordt de contributie per 1 september 2017 met vijftig cent per maand verhoogd. Voor de cursussen gelden ook nieuwe tarieven. De verhoging is vorig jaar vastgesteld op de algemene ledenvergadering. Toen is besloten vijf jaar lang de contributie met vijftig cent per maand te verhogen in verband met hogere huurkosten, loonkosten en afdrage aan de KNGU. Elders op onze site vindt u het volledige overzicht van de nieuwe tarieven.

Namens het bestuur,

Berend Wijbenga

Grote Clubactie

Beste leden,

Binnenkort is het weer tijd voor de Grote Clubactie. SV Dwarres gebruikt de opbrengst van de verkoop van deze loten om leuke, sportieve lessen te kunnen blijven organiseren. Zoals u waarschijnlijk wel weet, worden de kosten die onze vereniging maakt steeds hoger dus het geld dat met deze actie verdiend wordt, is hard nodig.

Daarom vragen we onze jongere leden zo veel mogelijk loten te verkopen. Per verkocht lot ontvangt onze vereniging 2 euro en veertig cent. De leden die de loten verkopen krijgen per verkocht lot vijftig cent.

Vanaf 16 september start de verkoop en uiterlijk 14 oktober moeten de boekjes weer ingeleverd zijn.
We hopen dat we dit jaar weer een hoge opbrengst hebben om bijvoorbeeld nieuwe materialen zoals matten of ander materiaal te kunnen kopen.

Het bestuur van SV Dwarres beveelt de Grote Clubactie dan ook van harte aan!

Vacature trainer

Onze trainer Hendrik de Boer heeft aangegeven dat hij bij SV Dwarres stopt in verband met een andere baan. Dit houdt in dat wij een vacature hebben voor een opvolger van Hendrik. Als u op onderstaande link klikt, vindt u verdere informatie.

Weet u iemand die geïnteresseerd is, wilt u dan diegene op deze vacature attenderen?

Bestuur SV Dwarres

Vacature

Opvolging Hendrik de Boer

Beste leden,

U hebt een mail ontvangen waarin kort werd uitgelegd dat er een opvolger voor Hendrik de Boer is gevonden. Wanneer u op onderstaande link klikt, leest u meer over deze opvolging.

Opvolging Hendrik

Berend Wijbenga

Turnnieuws

Beste leden,

Rond de opvolging van Hendrik de Boer is enige onduidelijkheid ontstaan. Dat komt mede omdat het bestuur pas heel laat een opvolger voor Hendrik wist te vinden in de persoon van Annie Gerrits.

Zoals inmiddels bekend, neemt Sjieuwke van Houten ook een deel van de lessen van Hendrik over. Sjieuwke heeft echter wel aangegeven dat ze op termijn dit niet blijft doen, dus is er nog steeds een vacature. Gelukkig valt Sjieuwke voorlopig in en kunnen alle lessen doorgaan. Voor een overzicht verwijs ik u graag naar de lestijden zoals die op deze site vermeld staan.

Op maandag 8 januari 2018 heeft Sjieuwke echter eenmalig andere verplichtingen en kunnen haar lessen voor selectieturnen I en II NIET doorgaan. Haar les aan de senioren om acht uur (gymnastiek) gaat die avond WEL door.

Ook is er enige verwarring ontstaan over de lessen voor leerlingen die in groep 3 zitten. Toen er nog geen opvolger voor Hendrik was, heeft het bestuur allerlei scenario’s bekeken, waaronder het samen laten gaan van bepaalde groepen. Dit is echter nu niet nodig en houdt in dat er voor groep 3 zowel les in Giekerk als Oenkerk wordt gegeven: Sjieuwke geeft les in Oenkerk en Annie geeft les in Giekerk. De tijden in Giekerk zijn wel enigszins aangepast: de lessen beginnen een kwartier eerder. Ook hier verwijs ik naar de lestijden zoals die op deze site vermeld staan.

Het bestuur hoopt zo dat alle onduidelijkheden wegegenomen zijn. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mailen naar svdwarres@gmail.com

Hartelijke groet,

Berend Wijbenga

Een sportief 2018

Beste leden,

Namens het bestuur en leiding wens ik u een heel sportief 2018. Vanaf maandag 8 januari beginnen de lessen weer. We hopen alle leden weer te zien in een van de sportzalen en u mag ook iemand meenemen die wellicht ook belangstelling heeft voor een van onze activiteiten. De eerste twee lessen zijn gratis.

Berend Wijbenga

Wandelen in de strijd tegen kanker

Beste leden,

Op 25 en 26 mei 2018 vindt de Samenloop Voor Hoop in Eastermar plaats. Een uniek en onvergetelijk 24-uurs-wandelevenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

In het kader van teamwerving, stuurt Teamwerving en Begeleiding SamenLoop voor Hoop Eastermar de volgende twee documenten. Hierin staat verdere informatie over de Samenloop en het verzoek om een team te vormen of anderszins actie te voeren voor de KWF.

SV Dwarres hoopt dat het een succesvolle actie wordt.

Brief

Wegwijzer

FK Jazz januari

FK Jazz januari

FRIESE KAMPIOENSCHAPPEN INDIVIDUEEL JAZZDANS 2018

Zaterdag 13 januari 2018 was het alweer zo ver en deed onze vereniging mee aan de Friese Kampioenschappen individueel jazzdans in Holwerd. Vera Weidema heeft deze wedstrijd uitgebreid beschreven in een verslag.

Ook vindt u informatie en foto’s over deze wedstrijd op Facebook, Instagram en op YouTube. In bovengenoemd verslag staan de links.

Ook staat er een aantal foto’s in het fotoalbum op deze site.

Opbrengst Grote Clubactie

Opbrengst Grote Clubactie

Beste leden,

Op de foto ziet u het geweldige resultaat van de Grote clubactie van dit jaar. SV Dwarres heeft deze actie hard nodig om alle kosten die de vereniging maakt te kunnen betalen, zoals zaalhuur, salarissen, materialen en afdracht aan de KNGU. Het bestuur wil nogmaals iedereen die gelopen heeft voor deze actie en iedereen die eraan meegedaan heeft heel hartelijk bedanken. Het getoonde bedrag wordt nog verminderd met de vergoeding van de leden die de loten verkocht hebben.

Bestuurszaken

Beste leden,

Binnen het bestuur heeft een wisseling van de sommige bestuursfuncties plaatsgevonden.
De functieverdeling is vanaf januari 2018 als volgt:

Voorzitter – Berend Wijbenga – 058 256 2649
Secretaris – Jildou Wielinga – 06 3722 6190
Penningmeester – Dorret Weidema – 058 256 2758
Tweede penningmeester – Menke Dijkstra – 058 256 3199
Ledenadministratie – Machteld van IJs – 06 4658 5617
Algemeen lid – Petra de Jong – 058 256 1933

Opnieuw doe ik een oproep aan alle leden om na te denken over een bestuursfunctie. Het blijft lastig versterking van ons team te vinden, maar is wel noodzakelijk in het belang van het voortbestaan van onze vereniging. Dus aarzel niet om met iemand van het bestuur contact op te nemen voor meer informatie.

Berend Wijbenga

FK Jazz

Friese Kampioenschappen Jazz voor groepen

Zaterdag 3 februari 2018 mocht onze oudste jazzgroep na lang trainen hun dans laten zien op de Friese Kampioenschappen jazzdans voor groepen in Ureterp.

Vera Weidema doet verslag.

Uiteraard vindt u ook informatie op onze Facebookpagina en op Instagram.

Petra de Jong

Wij ontvingen het droevige bericht dat Petra de Jong op 15 maart is overleden. Petra is bijna twintig jaar penningmeester geweest van onze vereniging. We wisten dat Petra ernstig ziek was, maar haar overlijden kwam toch nog zeer onverwacht. Ook tijdens haar ziekte bleef Petra betrokken bij onze vereniging. Wij zullen haar inzet en inbreng missen. Ook wensen wij haar man en kinderen veel sterkte voor de komende tijd.
In de link hieronder vindt u de scans van de rouwkaart.

Bestuur en leiding SV Dwarres

scan 01
scan 02

SamenLoop voor Hoop

Beste leden,

Van onze sportcollega’s uit Eastermar ontvingen we de volgende oproep:

SamenLoop voor Hoop

Zoals bij velen reeds bekend, wordt er op 25 & 26 mei 2018 in Eastermar een SamenLoop voor Hoop georganiseerd.
In het dorp Eastermar is dit al aardig gaan leven, getuige het fijt dat er al negen deelnemende teams uit Eastermar komen.
Ook in een aantal dorpen rondom Eastermar leeft het, hier zijn in de tussentijd ook al 5 deelnemende teams , maar volgens ons moet dit nog veel beter kunnen.
Vandaar deze oproep om deel te nemen als persoon of nog mooier als team.
De verhalen van deelnemers uit het verleden geven aan dat meedoen met een SamenLoop voor Hoop zoveel meer geeft dan alleen maar voldoening.
Kijk maar eens op de volgende filmpjes:

film 1

film2

Het is leuk als je met een team of alleen mee doet en ook nog wat binnenhaalt voor het goede doel (onderzoek naar “betere” genezing van kanker door het KWF gesteund) maar dit moet niet de hoofdzaak zijn, erbij zijn dat telt!

Voor verdere informatie klik op de volgende link:

info

Namens de SamenLoop voor Hoop Eastermar een vriendelijke groet,

Wiebe Visser
marnijs@eastermar.nl

Algemene Ledenvergadering

Beste leden,

Op maandag 28 mei vindt de Algemene Ledenvergadering van SV Dwarres plaats in Dorpshuis De Mounestien in Mûnein.

De vergadering begint om 20.00 uur, maar de stukken liggen een half uur daarvoor ter inzage klaar.

We hopen op een grote opkomst in het belang van onze vereniging. Ook nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom!

De agenda vindt u hier.

Bestuur SV Dwarres

Sanne in de spotlights

Begin juni is deel 8 van de turnserie ‘Sanne’ verschenen, getiteld ‘Sanne in de spotlights’. In dit deel doet Sanne mee aan een nieuwe talentenshow op tv. Naast turnen wordt in dit deel ook aandacht besteed aan ritmische gymnastiek, acrogym en streetdance.

Ter gelegenheid van het verschijnen van deel 8, is er in samenwerking met de uitgeverij een prijsvraag uitgeschreven. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Voor meer informatie, zie: Prijsvraag.

Rabo bank Clubkas Campagne

Beste (ouders/verzorgers van) leden,

Graag vragen wij uw aandacht voor de Rabobank Clubkas Campagne, een manier waarop onze vereniging extra geld kan verdienen. Maar daar hebben we uw hulp voor nodig. Graag verwijzen wij u naar de bijlage. Daarin vindt u alle informatie om onze club op deze manier te kunnen steunen.

Uiteraard staan wij open voor eventuele vragen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur SV Dwarres

Bijlage met informatie over de actie.

Uitvoering Jazz en overdracht spiegelwand

Nieuwe spiegelwand

Tijdens de uitvoering van de Jazzgroepen op 26 juni 2018 werd de nieuwe spiegelwand officieel geopend. Deze spiegelwand heeft de vereniging als een gift gekregen van de Van der Meer-Boerema Stichting uit Veenwouden.

SV Dwarres is deze stichting zeer erkentelijk voor de gift.

In de bijlage vindt u een kort verslag van de avond en een tweetal foto’s.

Verslag uitvoering en overdracht van de spiegelwand.

Lelijke val

Beste leden,

Gerrit Boonstra, onze vrijwilliger die meehelpt bij de turnlessen van juf Annie, heeft een lelijke val van de trap gemaakt. Hij heeft een hersenschudding opgelopen en zijn schouder is gebroken. Inmiddels is Gerrit weer thuis uit het ziekenhuis en gaat het naar omstandigheden goed. Zo’n val is natuurlijk heel vervelend voor Gerrit, maar een kaartje doet zeker wonderen!

Zijn adres:
Noorderdwarsvaart 205
9201 KK Drachten.

Ook vanaf deze plaats wensen we Gerrit namens alle leden, bestuur en leiding van SV Dwarres heel veel beterschap.

Nieuw seizoen

Beste leden,

Hopelijk heeft iedereen genoten van de prachtige en warme zomer, maar de herfst staat al bijna voor de deur. Het nieuwe sportseizoen breekt dan ook aan. Vanaf maandag 3 september beginnen de lessen weer. De meeste tijden zijn niet veranderd, maar controleer voor de zekerheid even op deze site wanneer u weer naar harte lust kunt bewegen bij onze vereniging. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wellicht weet u iemand in uw omgeving die ook belangstelling heeft. De eerste twee lessen zijn gratis voor nieuwe leden.

Bestuur en leiding wensen iedereen een sportief seizoen.

Lestijden

Grote Clubactie

Ook dit jaar doet SV Dwarres weer mee aan de Grote Clubactie. Binnenkort worden de boekjes met loten tijdens de lessen uitgedeeld met een begeleidend schrijven met verdere uitleg. We vragen onze jongere leden zo veel mogelijk loten te verkopen. De verkopers krijgen € 0,50 per lot, maar dit jaar is er ook een kleine wedstrijd aan de verkoop verbonden. Degene die de meeste loten verkoopt, wint een leuke prijs.

De opbrengst van deze actie komt ten goede aan onze vereniging om leuke, sportieve lessen te kunnen blijven organiseren.

Dit jaar zijn wij overigens een van de weinige verenigingen in de Trynwâlden die aan deze actie meedoet.

Wellicht bevordert dat de verkoop.

Het bestuur wenst de verkopers veel succes!

Bestuur SV Dwarres URGENT

Geachte leden, ouders en verzorgers

Ik vraag graag uw aandacht voor het functioneren van het bestuur van onze sportvereniging SV Dwarres. Op dit moment bestaat dit uit vijf personen en hebben we vacatures. Drie van onze bestuursleden hebben te kennen gegeven te stoppen met hun functie, omdat zij die taak al vele jaren hebben vervuld. Een vierde lid stopt waarschijnlijk al zeer binnenkort in verband met de gezondheid.

Het is dus de hoogste tijd voor opvolging en daarom proberen we al geruime tijd nieuwe bestuursleden te werven. In onze nieuwsbrieven wordt in elke editie hierop gewezen en daarnaast hebben we ook persoonlijk rondgevraagd of er belangstelling is om toe te treden. Tot nu toe heeft dat helaas nog niet geleid tot resultaat. Vandaar deze oproep.

Binnen het bestuur zijn er diverse functies, maar nieuwe leden krijgen eerst alle kans zich te oriënteren of in te werken om te kijken welke functie het meeste aanspreekt. U mag ook geheel vrijblijvend een vergadering bijwonen. Per jaar vergaderen we ongeveer acht keer. Ook helpt u mee met het organiseren van uitvoeringen en sommige wedstrijden.

Het kost dus een aantal avonden en soms middagen op jaarbasis, maar het voortbestaan van onze vereniging staat op het spel. Zonder bestuur kan onze vereniging op termijn niet verder. Ik vraag u daarom dringend na te denken om een functie te vervullen.
U vindt hieronder ook u een overzicht van de functies en een beschrijving van de werkzaamheden die verricht worden.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met mij of iemand anders van het bestuur.

Heel graag zie ik uw positieve reactie tegemoet, per mail (svdwarres@gmail.com of telefonisch 058-2562649).

Namens het bestuur,
Berend Wijbenga
Voorzitter

Functies en taken bestuur SV Dwarres

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Ook dit jaar hebben veel leden van onze vereniging loten verkocht voor de Grote Clubactie. Bestuur en leiding bedankt iedereen die loten verkocht en gekocht heeft, want de opbrengst van deze actie is nodig om onze vereniging financieel gezond te houden.

In het verslag leest u wat deze actie dit jaar heeft opgeleverd en wie de meeste loten heeft verkocht.

Verslag Grote Clubactie 2019

Kom naar badminton!

Kom naar badminton!

GRATIS LESSEN BADMINTON

Hebben jullie ook zo van de feestdagen genoten?!
Misschien wel, misschien wat minder, maar het is alweer 2019 en bij S.V. Dwarres zijn we weer van start.
Wil jij nou dit jaar ook sportief beginnen, graag eens een nieuwe sport proberen of een oude sport weer oppakken?
Kom dan de hele maand januari GRATIS proeflessen volgen bij badminton.

Zowel voor de jeugd als voor volwassenen bieden wij lessen aan onder begeleiding van een professionele trainer.
Laat dit je niet afschrikken! Je krijgt gewoon training op je eigen niveau.
De basistechniek is vlot aan te leren, dus iedereen is in staat om op korte termijn een partijtje te spelen.
De grove en fijne motoriek worden samen geoefend en voor het uithoudingsvermogen is het een sport bij uitstek.

Vooral onze jeugdspelers zouden het leuk vinden als er weer eens wat nieuwe leden bij komen.
Samen sporten waarbij je zowel wat kunt leren, maar ook zeker plezier hebt.

De materialen, zoals een racket en shuttles, zijn aanwezig in de sporthal.
Je kunt dus eerst gerust een aantal proeflessen volgen zonder al meteen materiaal te hoeven aanschaffen.
Mocht je al wel zelf een racket hebben, dan mag je die uiteraard ook meenemen.
Verder heb je alleen een sportieve outfit nodig en een goed humeur.

Kom dus zeker een keer langs en als je niet alleen wil, neem je gewoon iemand mee!

Voor vragen zijn wij altijd te bereiken via svdwarres@gmail.com
Tot snel!

Zestig jaar lid van SV Dwarres

Zestig jaar lid van SV Dwarres

Donderdagavond 9 mei werd het recreatieve volleybaluur van SV Dwarres door enkele bestuursleden onderbroken. Daar was een goede reden voor, want ons lid Japke van der Naald was twee dagen daarvoor 80 jaar geworden. Dat is natuurlijk een felicitatie waard, maar belangrijker nog is dat Japke deze maand maar liefst 60 jaar lid is van SV Dwarres en haar rechtsvoorgangers.

Daarom werd Japke tijdens het sportuur toegesproken. Voor onze vereniging is het buitengewoon mooi dat iemand zo lang lid is en zo veel plezier beleeft aan de lessen. Japke is een voorbeeld voor al onze leden, want wat zou het mooi zijn wanneer iedereen zo lang lid bij SV Dwarres blijft.

Het bestuur heeft haar een bos bloemen aangeboden en een oorkonde waaruit duidelijk wordt dat Japke zich vanaf nu erelid van onze vereniging mag noemen. Ook ontving zij een dinerbon van het bestuur.

Haar medeleden hebben de jubilaris ook in het zonnetje gezet door haar een bloemenbon aan te bieden.

Na de feestelijke onderbreking werd er weer volop gevolleybald, waarbij ons sportieve erelid nog heel wat punten wist te scoren!

Op de foto staat onze jubilaris die verrast werd door het onverwachte bezoek.

Hier vindt u nog meer foto’s.

Vacatures LEIDING

NIEUWE LEIDING GEZOCHT

SV Dwarres heeft drie vacatures voor nieuwe leiding.

Mocht u zelf geïnteresseerd zijn of iemand weten die bij ons trainingen kan verzorgen dan vragen wij met klem te solliciteren.

Vaak is het lastig nieuwe leiding te vinden en we willen wel graag doorgaan met het aanbieden van al onze lessen.

In de bijlage leest u alles over deze vacatures.

Bestuur SV Dwarres

Programma Uitvoering

Beste leden,

Op zaterdag 29 juni vindt onze tweejaarlijkse uitvoering weer plaats.
De voorbereidingen zijn in volle gang. Het belooft een spetterende uitvoering te worden, waarvoor we u hartelijk uitnodigen.

De uitvoering vindt plaats in de sporthal van Oenkerk. Het middagprogramma begint om 17.00 uur. Het avondprogramma begint om 19.00 uur.

Verdere informatie vindt u op globaal programma uitvoering.

We hopen u te zien op onze uitvoering!

Nogmaals vacature leiding

Onlangs heeft het bestuur een oproep gedaan voor nieuwe leiding, maar helaas zijn nog niet alle uren ingevuld.
Hierbij een nieuwe oproep voor leiding. Mocht u iemand in uw omgeving kennen dan graag op deze vacature attenderen.

Bestuur en leiding SV Dwarres

vacatures

Spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag

Woensdag 3 juli 2019 organiseert SV Dwarres weer een gezellige spelletjesmiddag bij de sporthal van Oenkerk.

Voor meer informatie klikt u op Spelletjesmiddag.

Heel hartelijk welkom.

Bestuur en leiding van SV Dwarres

Verslag Uitvoering

Beste lezers,

Op zaterdag 29 juni 2019 vond een spectaculaire uitvoering plaats van onze vereniging.

In het verslag kunt u lezen over deze geslaagde middag en avond.

Bestuur en leiding SV Dwarres

Grote Clubactie

Beste leden, ouders en verzorgers,

Ook dit jaar doet SV Dwarres weer mee aan de Grote Clubactie om op die manier financieel gezond te blijven.

Tussen 14 september en 18 oktober vindt deze actie plaats. We hopen dat er veel loten verkocht en gekocht worden. Ook dit jaar is er een leuke prijs te winnen voor degene die de meeste loten verkoopt.

De actie wordt van harte aanbevolen!

September probeermaand

In de maand september mag iedereen gratis de lessen bezoeken van SV Dwarres om te kijken of een van onze lessen iets voor je is.

Kijk in ons aanbod en ervaar zelf hoe leuk, ontspannend maar ook inspannend onze verschillende lessen zijn.

Aanmelden kan via de leiding, dus per oktober.

Nogmaals, van harte welkom bij SV Dwarres!

Rabo Clubkas Campagne

Rabo Clubkas Campagne

Beste allemaal,

Dit bericht is bedoeld voor mensen die lid zijn van de Rabobank of mensen kennen die lid zijn van deze bank.
Mocht jij hier niet onder vallen, dan kun je dit negeren.
Ben je wel lid, lees dan snel door!

Op 18 juli 2018 hebben wij alle leden (of hun ouders), die toen lid waren, een mail gestuurd met uitleg over de ‘Rabobank Clubkas Campagne’. Inmiddels is de naam van deze actie veranderd in ‘Rabo ClubSupport’. In die mail gaven wij aan dit seizoen met deze actie mee te willen doen en hebben jullie verzocht lid te worden van de Rabobank.

Wat houdt deze actie precies in?
Met Rabo ClubSupport steunt de Rabobank lokale clubs en verenigingen. En jouw (gratis) stem is geld waard.
Rabobank Drachten Noordoost Friesland gelooft in de kracht van clubs en verenigingen.
Daarom investeren zij een deel van hun winst in clubs en verenigingen zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen: onze buurt sterker en beter maken.
Leden van de Rabobank mogen op meerdere deelnemende verenigingen stemmen.
Elke stem staat voor een bedrag.
Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe hoger het bedrag is dat zij mogen ontvangen.

Wanneer kun je nou precies stemmen?
Alleen Rabobank rekeninghouders die lid zijn mogen stemmen. Hier gaat het om Rabobank rekeninghouders van Drachten Friesland Oost. Gytsjerk (en omstreken) en Burgum vallen hier wel onder, maar bijvoorbeeld Leeuwarden en Damwoude niet. Controleer dit dus goed.
Als je rekeninghouder bent, ben je niet automatisch lid van de Rabobank. Dit heb je, als je bijvoorbeeld onze mail vorig jaar hebt ontvangen, zelf aangevraagd.

Hoe kun je stemmen?
Ben je lid van de Rabobank, dan heb je inmiddels thuis een stemkaart ontvangen.
Op deze stemkaart staat jouw eigen persoonlijke code die je éénmaal kan gebruiken.
Vervolgens ga je naar Rabobank.nl/clubsupport.
Hier vind je een overzicht van de deelnemende verenigingen.
Log in met je persoonlijke code en breng je stem uit!

Je hebt vijf stemmen die je kunt verdelen over jouw favoriete clubs (met maximaal 2 stemmen op 1 club/vereniging).
Bijvoorbeeld: 2 stemmen voor S.V. Dwarres, 2 stemmen voor Volleybalvereniging Trynwâlden en 1 stem voor Biljartclub Trynwalden.

Stemmen kan tot en met 11 oktober 2019!

Wij zouden het geweldig vinden als jullie op ons, maar ook op andere verenigingen uit de regio zouden willen stemmen!
Zo kun je op een makkelijke manier meerdere verenigingen een warm hart toe dragen.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
S.V. Dwarres

Sportplaatjes Albert Heijn

Sportplaatjes Albert Heijn

Beste leden,

Het sportplaatjesverzamelalbum ligt bij de Albert Heijn in Giekerk op je te wachten. Onlangs heeft Tjeerd Castelein de eerste boeken overhandigd. In dit unieke album kun je 1058 plaatjes sparen van sporters, vrijwilligers en bestuurders van de sportverenigingen in de Trynwâlden. Zoals je op de foto ziet, doet SV Dwarres ook mee. Van maandag 28 oktober tot en met zondag 22 december ontvang je bij iedere tien euro aan boodschappen (sommige producten tellen niet mee, maar die informatie vind je in de winkel) een pakje met daarin zeven sportplaatjes. Wellicht ontstaat er een levendige ruilhandel want wat is er mooier dan het hele boek compleet te krijgen. Onze Albert Heijn gaat daar zeker aan meewerken, want er volgen speciale acties en een ruilmiddag.

Iedereen heel veel sport- en spaarplezier gewenst!

Bestuur SV Dwarres

Grote Clubactie

Ook dit jaar heeft SV Dwarres weer meegedaan aan de Grote Clubactie en met zeer veel succes.
We hebben dit jaar een RECORDOPBRENGST behaald van €1515,- (netto)! Dit is het hoogst opgehaalde bedrag van de afgelopen 5 jaar. Wij zijn super trots op alle leden die loten hebben verkocht en bedanken ook iedereen die loten heeft gekocht!

Femke Kikkert is onze topverkoper van de Grote Clubactie 2019! Zij verkocht dit jaar 49 loten en daarmee de meeste van onze vereniging. Tijdens haar training werd ze verrast met een persoonlijk cadeau. Het was voor Femke de eerste keer dat ze loten voor de Grote Clubactie verkocht waardoor het een nog grotere verrassing voor haar was.

Check ook nog even of er ook een prijs op jouw lotnummer(s) gevallen is.
Je lotnummer(s) vind je op je bankafschrift, dus neem snel een kijkje op https://www.clubactie.nl/lotchecker

Gratis lessen voor kleuters

Op woensdag 15 januari 2020 en woensdag 22 januari 2020 zijn er gratis lessen voor kleuters die wellicht interesse hebben om te gaan turnen. U bent van harte welkom met uw kind en buurkinderen in de sporthal van Giekerk. De lessen beginnen om 14.15 uur en duren tot 15.00 uur.

Ga eens kijken of turnen iets voor uw kind is!

Ruilmiddag sportplaatjes

Beste leden,

Inmiddels is de datum voor de ruilmiddag bekend. Deze gaat plaatsvinden op maandag 23 december van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie wordt sporthal De Hege Walden te Oentsjerk. Albert Heijn heeft gekozen voor deze locatie gezien de grootte en de centrale ligging. We hebben geen idee op hoeveel bezoekers we mogen rekenen. Albert Heijn draagt zorg voor koffie, thee en limonade met wat lekkers. We gaan er een gezellige middag van maken, en zorgdragen dat een ieder zijn/haar boek vol kan maken.

Namens Albert Heijn
Bestuur SV Dwarres

Turngoud!

Turngoud!

Een gouden begin van 2020 voor turnen!

Het begin van een nieuw jaar betekent ook het begin van een nieuw wedstrijdseizoen. Vandaag, zaterdag 11 januari, mochten zes turnsters van onze vereniging in de pre-instap het spits afbijten. Voor de meeste meiden was dit zelfs de allereerste turnwedstrijd.

De dag begon met pre-instappers Anna Roos Sinnema en Danique Roorda. Anna Roos mocht als eerste turnster starten op de vloer wat nog wel een beetje spannend was. Op alle vier de toestellen heeft ze stabiel geturnd en met een puntentotaal van 46.10 is ze 16de geworden in een sterk deelnemersveld. Ook Danique moest in dit sterke deelnemersveld turnen en heeft een heel nette sprong gemaakt en was zelfs op vloer 1ste. Met een puntentotaal van 47.425 is ze 15e geworden.

In de tweede wedstrijdgroep was het de beurt aan de instappers Anna Couperus, Renske Zwaagstra, Sele Visser en Femke Kikkert. Sele heeft een top oefening gedraaid op brug en vloer wat goed was voor respectievelijk een 7e en 4e plek op deze toestellen. Met een puntentotaal van 48.450 is ze hiermee 16e geworden. Femke moest de dag voor de wedstrijd nog een nieuwe balk en vloer oefening leren, maar wat heeft ze dit goed aangepakt en mooie stabiele oefeningen laten zien. Met een puntentotaal van 48.65 is ze hiermee 15e geworden. Renske heeft ontzettend netjes geturnd en bewezen dat het niet nodig is om alle plusjes te turnen. Op sprong en vloer is ze 5e geworden en op balk zelfs 2e! tijdens de prijsuitreiking was Renske 6e, maar door een foutje van de jury bleek ze zelfs met een puntentotaal van 52.525 4e te zijn wat goed was voor een medaille! Helaas was er geen reserve medaille, dus krijgt Renske deze tijdens de tweede wedstrijd in februari. Ook Anna heeft heel erg netjes geturnd en laten zien wat ze kon. Op vloer was ze 3e, op sprong en brug 2e en op balk zelfs 1ste! Met een puntentotaal van 54.70 mocht Anna de gouden medaille mee naar huis nemen!

De meiden deden mee onder leiding van Rixt Bruinsma en er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde eerste wedstrijd.

Klik hier voor nog een foto.

Succes bij turnen!

Alweer succes bij het turnen!

Zaterdag 18 januari was de 1e plaatsingwedstrijd turnen voor pupillen 1, pupillen 2 en jeugd 1 turnsters in Dokkum. Dwarres werd hier door 7 turnsters vertegenwoordigd.

In de eerste wedstrijdgroep mochten Marit Couperus, Sanne Ros en Isa de Vries van start. Deze meiden zijn allemaal pupil 1. In deze categorie is Marit met 50.183 punten 11e geworden, Sanne met 50.525 punten 9e geworden en Isa met 51.867 punten 8e geworden, waarvan op het onderdeel sprong zelfs 2e.

In de tweede wedstrijdgroep was het de beurt aan Anne Bosma en Marije Zwart van jeugd 1. Hier werd Anne met 52.217 punten de 3e. Ook was zij 3e op balk en zelfs 1e op vloer. Marije won met 52.333 punten de 1e prijs! Ook was ze 2e op brug, balk en vloer.

In de laatste wedstrijdgroep was het de beurt aan Nynke Koole en Anke Damstra. Beide meiden kwamen uit in de categorie pupil 2. Nynke is hier met 48.400 punten 9e geworden. Ook was zij 2e op sprong en 1e op brug! Anke was met 50.367 punten 7e geworden. Ook had ze een 4 e plek op vloer.

Alle meiden hebben keihard hun best gedaan en gaan met volle moed richting de tweede plaatsingswedstrijd.

Uiteraard hebben we ook een foto.

Dubbel goud op FK jazzdans!

Dubbel goud op FK Jazzdans

Zaterdag 25 januari 2020 was het alweer zo ver en deed onze vereniging mee aan de Open Friese Kampioenschappen jazzdans in Lemmer. Een danswedstrijd voor zowel groepen als individuele dansers.

In verschillende leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus strijden zij voor een plekje op het podium.

Benieuwd hoe SV Dwarres gepresteerd heeft? Vera Weidema heeft een uitgebreid verslag gemaakt.

Tijdelijke stop lessen

Geachte leden,

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte over het Coronavirus heeft de KNGU besloten alle georganiseerde activiteiten voor haar leden onmiddellijk te annuleren tot en met 31 maart aanstaande.

Ook de gemeente Tytsjerksteradiel adviseert clubactiviteiten voorlopig stil te leggen.

Dit houdt in dat alle lessen van SV Dwarres tot 31 maart komen te vervallen.

Via onze website blijven we u informeren over nieuwe ontwikkelingen.

Bestuur SV Dwarres

Nieuws mbt Corona

Beste leden,

Het coronavirus heeft vergaande gevolgen voor ons allemaal. Ook voor onze sportvereniging. Zoals u weet, zijn de lessen voorlopig komen te vervallen. Hoe lang dit duurt, is niet precies te zeggen. Het bestuur houdt u hiervan op de hoogte.

Vooralsnog gaat onze vereniging de contributie van april nog innen. Wij betalen ook deze maand onze leiding. Half april vergadert het bestuur (waarschijnlijk via een beeldverbinding) over het vervolg van het innen van de contributie en het uitbetalen aan onze leiding. Daarover gaan we u na afloop van die vergadering informeren.

De Algemene ledenvergadering van 18 mei 2020 wordt verschoven naar september. De precieze datum krijgt u tegen die tijd te horen.

Wij vragen uw begrip voor de ontstane situatie.

Bestuur SV Dwarres

Opnieuw nieuws mbt Corona

Beste leden,

Inmiddels hebben we al enige weken te maken met de gevolgen van het coronacrisis. Dit raakt uiteraard ook onze vereniging. Het bestuur heeft gesproken over de nieuwe maatregelen zoals op dinsdag 21 april aangekondigd door het Kabinet. Duidelijk is dat de lessen van onze vereniging vooralsnog niet doorgaan.
Ook heeft het bestuur vergaderd over de inning van de contributie. Het bestuur is van mening dat we doorgaan met het innen hiervan. Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst willen wij onze leiding blijven uitbetalen. Daarnaast gaan sommige kosten voor onze verenging door. U moet daarbij onder andere denken aan kosten voor de KNGU die we moeten blijven afdragen. We hopen dan ook dat u hiervoor begrip heeft. Mocht u echter in grote financiële problemen komen dan kunt u dit kenbaar maken via een mail aan onze voorzitter. Vervolgens zal het bestuur uw verzoek behandelen.
Om alle leden toch enigszins te compenseren voor het gemis van de sportlessen, gaan we de contributie voor de maanden juli en augustus niet innen. Na de zomervakantie beginnen vanaf maandag 24 augustus de lessen weer. Dan wordt de contributie vanaf de maand september weer geïnd.
Ten slotte wil ik graag uw aandacht vragen voor de Algemene Ledenvergadering. Deze zou plaatsvinden op maandag 18 mei, maar wordt verplaatst naar maandag 5 oktober 2020. Tegen die tijd ontvangt u een uitnodiging met een agenda.
Namens het bestuur hoop ik u zo voldoende te hebben ingelicht.

Berend Wijbenga
Voorzitter SV Dwarres

e-mail: bjwijbenga@chello.nl

Rooster buitenlessen

Beste (ouders/verzorgers van onze) leden,

De regels omtrent de coronacrisis zijn door de regering enigszins versoepeld. Ook de gemeente Tytsjerksteradiel past haar beleid aan. Dit heeft positieve gevolgen voor onze sportvereniging. Een aantal groepen is alweer gestart en een aantal begint aankomende week. Voor deze buitenlessen vindt u hier het lesrooster.

Zodra er weer nieuws is wat de lessen betreft brengen we u op de hoogte.

Bestuur en leiding SV Dwarres

Nieuws mbt Corona

Beste leden,

Inmiddels worden de maatregelen rondom de coronacrisis enigszins versoepeld. Daarom kunnen we sinds enige tijd buitenlessen aanbieden, maar nog niet alle lessen kunnen doorgang vinden. Voor de disciplines waar we nu nog geen buitenlessen kunnen aanbieden vervallen de lessen tot aan de zomer.

Het bestuur heeft u al geïnformeerd dat we twee maanden geen contributie gaan innen ter compensatie, maar voor de groepen die tot aan de zomervakantie geen les krijgen, gaan we nog een extra maand geen contributie vragen. Aangezien juni al geïnd is, gaan we de maand september voor deze leden ook niet incasseren. Voor de leden die al opgezegd hebben, storten we het geld van de maand juni terug.
Op deze manier denken we dat we recht doen aan de leden die geen lessen kunnen volgen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met het bestuur opnemen.

Nieuwe lestijden en vakantierooster

Beste leden,

Maandag 24 augustus beginnen de lessen weer. Er zijn wel wat kleine wijzigingen in de lestijden. Deze staan onder het kopje “Informatie”. Daar vindt u ook een overzicht van het aanbod van SV Dwarres en het vakantierooster.

Sportieve groet,

Bestuur en leiding SV Dwarres

Algemene ledenvegadering

Beste leden,

Opnieuw een bericht over de algemene ledenvergadering. Door de coronacrisis heeft deze niet plaatsgevonden in mei, maar vindt deze nu binnenkort plaats. In eerdere berichten werd maandag 5 oktober genoemd, maar dit moet opnieuw verschoven worden. De algemene ledenvergadering vindt nu plaats op woensdag 30 september om 20.00 uur in de zaal van café Het Wapen fan Fryslân aan de Rengersweg in Oenkerk. In verband met de coronamaatregelen moet u zich aanmelden als u komt.

Binnenkort ontvangt u een mail met agenda en verdere informatie over het aanmelden.

Bestuur SV Dwarres

SV Dwarres doet mee met de Grote Clubactie

Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor nieuwe trainingspakken en klein materiaal. Een lot kost €3,—, waarvan 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat. Voor 1 verkocht lot krijg je € 0,50 per lot als support voor het verkopen van de loten. We hebben een prijs voor de topverkoper bij onze vereniging. De lotenverkoop eindigt bij onze vereniging op 23 oktober. De boekjes mogen weer bij de leiding worden ingeleverd.

Extra inkomsten hard nodig
We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

Superlot Grote Clubactie verkocht

Superlot Grote Clubactie verkocht

Het Superlot ter waarde van € 150,00 voor de Grote Clubactie is verkocht aan de Albert Heijn Castelein te Gytsjerk. Hier zijn wij als vereniging ontzettend blij mee en wij bedanken Tjeerd Castelein voor deze sponsoring.

Groepslessen na de herfstvakantie

Beste leden/ouders,

De herfstvakantie zit er weer op en de groepslessen beginnen vanaf morgen.
Gelukkig mogen bijna alle lessen doorgaan. En voor de 18-plus groepen wordt er in kleine groepjes en verschillende tijdvakken getraind. Voor iedereen die les geeft of krijgt wordt er goed ingespeeld in deze bijzondere tijd. Wel willen we jullie nog attenderen op de nieuwe spelregels voor de lessen in de sporthallen.

Hieronder de nieuwe regels:

- Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. – Maximaal 4 personen mogen samen sporten. – Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. – Er worden geen wedstrijden gespeeld. – Voor topsporters gelden uitzonderingen. – Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. – En kinderen met klachten blijven thuis. – Publiek bij sport is niet toegestaan. – Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Het volleyballen kan helaas niet meer doorgaan, omdat dit een teamsport is. We hebben besloten dat de contributie voor het volleyballen in de maand november niet wordt geïncasseerd.

Nog even ter herinnering; de boekjes voor de grote clubactie mogen deze week bij de leiding worden ingeleverd.

Sportieve groet,

Bestuur SV Dwarres

Topverkoper

Topverkoper

De topverkoper van de Grote Clubactie is dit jaar Mirna Witteveen. Zij heeft maar liefst 41 loten verkocht. Gefeliciteerd met je prijs Mirna!

Tijdelijke stop groepslessen

Beste leden/ouders,

Vanaf vandaag worden alle groepslessen tijdelijk stop gezet. Zoals jullie weten heeft het kabinet besloten om vanaf vandaag een landelijke lockdown in te voeren. De lessen mogen in ieder geval tot 19 januari niet worden gegeven.

We hopen dat we halverwege januari weer kunnen sporten. Maar voor nu eerst blijf thuis sporten en zo veel mogelijk bewegen.

Alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuwjaar!

Kerstgroet,

Bestuur SV Dwarres

Vacature Turntrain(st)er

S.V. Dwarres is een gezellige en fanatieke vereniging met een gevarieerd aanbod aan sporten. Sporters van alle leeftijden kunnen bij ons terecht. Zij trainen op hun eigen niveau in de sportzalen van Giekerk en Oenkerk. Voor onze sporters zoeken wij

Een enthousiaste, gediplomeerde trainer m/v voor onze turnselectie en de gymnastiekgroepen

Deze vacature gaat in per 1 maart 2021 of zo snel mogelijk.

In eerste instantie is deze vacature voor vier uren per week (op vrijdag). De mogelijkheid is er om deze uren uit te breiden met +/- 5 uren per week (op woensdag).

Enthousiast geworden? U kunt uw sollicitatie richten aan Marianna Dijkstra en mailen naar svdwarres@gmail.com. Voor verdere vragen/inlichtingen kunt u bij haar terecht, tel.: 058 256 2960

Buitensporten

Beste leden/ouders,

De leiding is de afgelopen weken druk bezig geweest om buitensporten voor te bereiden. Een aantal groepslessen zijn alweer buiten gestart. En andere groepslessen beginnen in april.

De contributie is de afgelopen drie maanden (januari/februari en maart) niet afgeschreven. Per april zal de contributie weer worden geïncasseerd.

Bij groepslessen welke nog niet zijn gestart worden de betreffende leden t.z.t. per mail of door de leiding op de hoogte gebracht.

Door het buiten sporten is het voor iedereen aanpassen. Wij waarderen het dat de leden en leiding hier goed mee omgaan. En laat nu het mooie weer maar komen.

Sportieve groet,

Bestuur SV Dwarres

Binnensporten voor de jeugd

Beste sporters/ouders,

Het binnensporten voor de jeugd is weer toegestaan. Vanaf morgen mag de jeugd tot 18 jaar in de sportzaal zijn/haar groepsles volgen.

De lessen van gymnastiek/turnen zijn vanaf morgen weer in de sportzaal te Gytsjerk. De turnlessen en de springgroep gaan vanaf aanstaande vrijdag weer van start in de sporthal te Oentsjerk.

Vanaf volgende week dinsdag 25 mei zijn de groepslessen van DanceKidz en DanceTeenz in de sportzaal van Gytsjerk.

Hieronder de spelregels voor het binnensporten:

- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. – Publiek bij het sporten is niet toegestaan. – Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje. Maar deze mag af tijdens het sporten. – Kinderen met klachten blijven thuis. – De kleedkamers en douches zijn gesloten.

Het buitensporten vanaf 18 jaar blijft gewoon doorgaan.

Sportieve groet,

Bestuur SV Dwarres

Bestuursleden gevraagd

Voor het behoud van de sportvereniging Dwarres zoeken wij twee bestuursleden. Wij zijn momenteel met vijf bestuursleden waarbij één bestuurslid binnenkort het bestuur zal verlaten. Om het bestuur op volle sterkte te houden zijn zes bestuursleden nodig. We zoeken een penningmeester en iemand voor de ledenadministratie. In het bestuur zijn we ouders van de kinderen die een sport beoefenen of zelf sporten/hebben gesport bij Dwarres. Voor het voortbestaan van de sportvereniging is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn. Dus vaders, moeders en of sporters meld je aan bij het bestuur.

De bestuursleden zijn
Voorzitter – Akke Damstra – 06 4211 0224
Secretaris – Jildou Wielinga – 06 3722 6190
Penningmeester/Ledenadministratie – Marjan Houter – 06 1221 1549
Algemeen lid – Gurbina Hogerhuis – 06 4750 0518
Algemeen lid – Wouter Nijman – 06 2376 3701

Spelletjesmiddag

Zomervakantie

De zomervakantie is tot en met 28 augustus 2021.
Een fijne vakantie en we hopen iedereen weer te zien na de zomervakantie.

Algemene Ledenvergadering SV Dwarres

Donderdag 30 september is de Algemene ledenvergadering van SV Dwarres. Vanaf 20:00 uur begint de vergadering in het Wapen fan Fryslan te Oentsjerk.

Grote Clubactie

De Grote Clubactie is voor onze vereniging alweer bijna afgelopen. Jullie kunnen nog snel de laatste loten verkopen. Volgende week graag de boekjes inleveren bij de leiding.

Turnwedstrijd Selectie 2

Turnwedstrijd Selectie 2

Afgelopen zaterdag 31 oktober hebben de turnsters van selectie 2 meegedaan aan de turnwedstrijd van Turn on Tour. Renske heeft in de ochtend als eerste van Dwarres de wedstrijd geturnd in Emmeloord. Later op de middag was het de beurt aan Ryna, Anne, Nynke en Anke. De meiden hebben het goed gedaan. Ryna heeft de eerste prijs gewonnen en mag samen met Anne naar de halve finale.

Turnwedstrijd in Franeker

Turnwedstrijd in Franeker

Zaterdag 6 november zijn er 14 meisjes van Dwarres naar de turnwedstrijd in Franeker geweest. De turnwedstrijd werd georganiseerd door Turn on Tour. Van de 14 turnsters zijn er 10 meisjes die de halve finale hebben behaald. Een hele knappe prestatie! Er zijn meerdere prijzen in de wacht gesleept en nu op naar de halve finale.

Jazzdans wedstrijd

Jazzdans wedstrijd

Afgelopen zaterdag heeft de groep DanceTeenz meegedaan aan de Open Friese Kampioenschappen jazzdans in Burgum. Ze hebben de vijfde plaats behaald van de tien groepen die meededen. De eerst wedstrijd sinds een aantal jaren en daar mag deze groep best trots op zijn.

Groepsspringwedstrijd Koudum

Groepsspringwedstrijd Koudum

Zaterdag 21 mei hebben acht turnsters meegedaan aan de groepsspringwedstrijd in Koudum. Dwarres 1 had hiermee zelfs de eerste prijs mee behaald. En Dwarres 2 had een gedeelde derde plaats. Een succesvolle dag.

Rabo Clubsupport

Beste (ouders van) leden,

Heb je een betaalrekening bij de Rabobank én ben je lid van de Rabobank? Misschien ken jij iemand die hieronder valt? Lees dan snel verder!

Net als vorig seizoen doet S.V. Dwarres mee aan Rabo ClubSupport. Met deze actie biedt de Rabobank kennis, hun netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Door alle stemmen heeft S.V. Dwarres in 2021 een bedrag van € 480,39 ontvangen!

Stemmen

Als lid van Rabobank Drachten Noordoost Friesland bepaal jij welke club financiële ondersteuning ontvangt. Lid worden is gratis! Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard! Goed voor de club & geweldig voor de buurt!

Stemmen via de Rabo app:

Open de app en klik onderin op ‘service’
Scroll naar beneden en klik onder het kopje ‘algemeen’ op ‘lidmaatschap’
Je ziet in beeld staan ‘Rabo Clubsupport stemperiode is begonnen! Klik nu op ‘doe mee en stem’
Klik op ‘Stem nu’
Je hebt nu drie stemmen om uit te delen. Deze drie stemmen zijn voor drie verschillende verenigingen. Je kunt dus maar 1 keer op onze vereniging stemmen (dit is anders dan voorgaande jaren).
Bijvoorbeeld: 1 stem op SV Dwarres, 1 stem op Volleybalvereniging Trynwalden en 1 stem op VC Trynwalden.
Zoek op de clubnaam; vul hier SV Dwarres in om op ons te stemmen. Je kunt dit ook doen door een eind naar beneden te scrollen. Onze vereniging is te vinden onder de S, SV Dwarres.
Heb je drie verenigingen aangevinkt, klik dan op volgende stap.
Klik als laatste op ‘stem bevestigen’ en ‘afronden’.

Stemmen via de website:

Ga naar www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen en klik op ‘stem nu’
Login in jouw internetbankieren.
Klik op ‘stem nu’
Je hebt nu drie stemmen om uit te delen. Deze drie stemmen zijn voor drie verschillende verenigingen. Je kunt dus maar 1 keer op onze vereniging stemmen (dit is anders dan voorgaande jaren).
Zoek op de clubnaam; vul hier SV Dwarres in om op ons te stemmen. Je kunt dit ook doen door een eind naar beneden te scrollen. Onze vereniging is te vinden onder de S, SV Dwarres.
Bijvoorbeeld: 1 stem op SV Dwarres, 1 stem op Volleybalvereniging Trynwalden en 1 stem op VC Trynwalden.
Heb je drie verenigingen aangevinkt, klik dan op volgende stap.
Klik als laatste op ‘stem bevestigen’ en ‘afronden’.

Stemmen kan van 5 tot en met 27 september 2022!

Wij zouden het geweldig vinden als jullie op ons, maar ook op andere verenigingen uit de regio zouden willen stemmen!
Zo kun je op een makkelijke manier meerdere verenigingen een warm hart toe dragen.
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

S.V. Dwarres

Grote Clubactie

Beste leden,

Wij doen als vereniging mee aan de Grote Clubactie. De boekjes van de Grote Clubactie worden deze week uitgedeeld.

Voor de kinderen hebben we een prijs voor de topverkoper van onze vereniging.

Een lot kost € 3,— waarvan 80% (dus € 2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat. Voor 1 verkocht lot krijgt het kind € 0,50 per lot als support voor het verkopen van de loten.

De lotenverkoop eindigt bij onze vereniging op 28 oktober. De boekjes mogen weer bij de leiding worden ingeleverd.

Sportieve groet,

Bestuur SV Dwarres

Turnwedstrijden

Turnwedstrijden

Op zaterdag 12 en 19 november zijn 14 turnsters naar Turn on Tours wedstrijden geweest. Daarbij zijn 5 meiden doorgegaan naar de halve finale welke binnenkort worden gehouden. Er werden veel prijzen in de wacht gesleept. Knap dat deze meiden mee hebben gedaan aan de wedstrijd.

Woensdag gymnastiek en turnen in Oentsjerk

Op woensdagmiddag zijn de gymnastiek- en turn lessen voortaan in de sporthal van Oentsjerk.
De tijden blijven hetzelfde als voorheen.

De lessen worden dit seizoen vanaf a.s. woensdag 19 april in de sporthal van Oentsjerk gehouden.

Nijntje pleintje beweegevenement, kom je ook?

Op woensdag 25 oktober 2023 vindt het nijntje pleintje beweegevenement plaats in de sporthal in Oenkerk. Kom je ook met je kleintje(s)?

Klik hier om uit te vergroten

Vandaag geen gym en turnlessen

Vandaag geen gym en turnlessen

Let op! Vandaag, woensdag 18 oktober, gaan de gym en turnlessen helaas niet door.

Mocht je een (ouder van een) ander lid tegenkomen, geef het dan vooral aan elkaar door.